8 tekenen dat de bevalling niet lang meer op zich laat wachten

30.01.2019 15:42
tekenen-dat-bevalling-niet-lang-op-zich-laat-wachten

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als je tot op de minuut kon uitkienen wanneer je gaat bevallen, maar helaas: normaal gesproken is het afwachten. Toch kunnen onderstaande tekenen hét bewijs zijn dat het niet lang meer zal duren.

1. Je baby daalt in

Een paar weken voor de bevalling gaat je baby een stuk lager liggen richting je bekken. Fijn natuurlijk, omdat het ‘zo hoort’, alleen hierdoor kun je wel meer gaan waggelen en moet je vaak nóg meer naar de wc. Het voordeel is wel: je kunt beter ademhalen omdat de baby verder van je longen zit.

 

2. Je kunt een slijmprop verliezen

De slijmprop is te herkennen als roze, dikke afscheiding en voorkomt dat er bacteriën de baarmoeder bereiken. Hij kan er in een keer uitkomen of in kleine beetjes, maar het kan ook zijn dat je het helemaal niet door hebt. Het kan helemaal geen kwaad, maar wel is dit vaak een goede aanwijzing dat de bevalling niet lang meer op zich laat wachten. 

 

3. Je kunt last krijgen van kramp

Oké, dit is misschien niet de meest betrouwbare aanwijzing (veel vrouwen hebben immers gedurende de hele zwangerschap weleens krampjes), maar toch blijkt dat je er vlak voor de bevalling meer last van krijgt. De reden? Je spieren en gewrichten zijn zich aan het voorbereiden op de bevalling en gaan nu verschuiven en oprekken.

 

Lees ook
Geestige Facebookpost: zo gaat een bevalling er écht aan toe >

 

4. Je kunt harde buiken/voorweeën krijgen

Ook in het tweede trimester kun je last krijgen van harde buiken, maar meestal wordt dit in het laatste trimester nog een tikje erger. Dit zelfde geldt voor voorweeën: nog niet ‘het echte werk’, maar je baarmoeder maakt zich wel alvast klaar voor de bevalling.

 

5. Je kunt last hebben van diarree

Lang niet iedereen heeft hier last van, maar dat maakt ’t niet minder vervelend. Heb je het wel, je hormoonhuishouding is de schuldige. Deze verandert en dat heeft ook zo z’n effect op je darmen.

 

6. Je kunt nesteldrang krijgen

Nesteldrang is een opruim-, schoonmaak- én koopwoede die veel vrouwen in de tweede helft van hun zwangerschap ervaren, met een piek in het derde trimester. Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat het door bepaalde hormonen komt, maar bewijs om welke hormonen het gaat, is nog niet gevonden. Veel mensen houden het daarom gewoon op het oerinstinct.

 

7. Je huisdier kan zich anders gaan gedragen

Is je hond niet meer van je af te slaan? Of gedraagt je kat zich ineens wel heel vreemd? Dit kán een teken zijn dat de baby eraan zit te komen – wetenschappers beweren namelijk dat dieren dit feilloos aanvoelen. 

 

8. Je vliezen kunnen breken

Hoewel romantische films vaak anders doen geloven, breken bij lang niet elke vrouw de vliezen. gebeurt het bij jou wel uit zichzelf? Alleen maar fijn, want dan weet je dat de weeën binnen 24 uur op gang moeten komen. Gebeurt dit niet, dan wordt de bevalling in het ziekenhuis ingeleid.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >