Kind van de melkboer: ‘Niemand stelt vragen over zijn blonde haar’

07.12.2023 17:16
kind van de melkboer blond haar Beeld: Getty Images

Hij kwam er misschien niet via de geijkte paden, maar dat maakt het zoontje van Sarah er zeker niet minder gewenst om.

Sarah (38) heeft twee dochters (11 en 8) en een zoon (5).

“Rens en ik zijn samen sinds de kleuterschool. In de zandbak gaven we elkaar een hand en die lieten we de rest van ons leven niet meer los. Een zwanenpaar, volgens onze vriendengroep, die dankzij onze kalverliefde al jaren uit dezelfde kliek bestaat die elkaar door en door kent.

Geijkte paden

Rens en ik gingen naar dezelfde scholen, kozen voor studies in dezelfde stad. Woonden samen op één kamer en trokken samen in onze eerste, bouwvallige etage. We konden nooit meer zonder elkaar al zouden we willen, we waren closer dan broer en zus. We vreeën met elkaar, maar eigenlijk was onze relatie meer familiair dan gepassioneerd. Seks was vooral iets wat we deden vanuit een basale, fysieke behoefte, en functioneel. Want dat we kinderen wilden, stond als een paal boven water.

“Seks was vooral iets wat we deden vanuit een basale, fysieke behoefte, en functioneel”

We volgden de geijkte paden. Het huwelijk, de eerste baby toen ik 27 was, de tweede op mijn dertigste. Een leven in harmonie, precies zoals we ons leven lang gewend waren. En zoals we het ook wilden. En toen kwam ik Wybe tegen.

Vlinders

Ik had moeten stoppen bij de eerste privé-chat. Wybe en ik ontmoetten elkaar op een forum voor naasten van mensen met een verslaving. Ik worstelde al jaren met de trauma’s van een aan alcohol verslaafde moeder, Wybe had hetzelfde meegemaakt. We hadden een klik en stapten al snel uit de groepsdiscussies om samen verder te praten.

Na drie avonden typen, besloten we af te spreken. Glad ijs. Gladder dan ik had ingeschat, bleek tijdens onze ontmoeting, want voor het eerst in mijn leven voelde ik volwassen vlinders. Ik probeerde ze te verdringen, maar het gevoel was sterker dan mijn wilskracht. Binnen een mum van tijd had ik een affaire die me volledig overrompelde. Dit kon ik niet verbergen.

Lees ook – Relatie op de klippen door een affaire: ‘En toen bleek ik zwanger…’ >

Affaire

Gebukt onder schuldgevoel en schaamte besloot ik mijn verliefdheid aan Rens op te biechten. Die reageerde verdrietig, maar begripvol dat zoiets nu eenmaal kan gebeuren als je al zo lang samen bent. Hij gaf me de ruimte om te onderzoeken wat ik wilde met mijn gevoel. En in die ruimte raakte ik zwanger na een gescheurd condoom. Wybe wilde geen baby, Rens wel. Ik was gebroken om wat ik had gedaan, maar kon de optie om de zwangerschap af te breken niet verdragen.

Rens steunde me vol overtuiging, maar vanzelfsprekend niet met enthousiasme; we volgden zelfs enkele sessies bij een relatietherapeut. Deze uitdaging hoorde blijkbaar ook bij onze band in dit leven, oordeelde Rens daarna. We zouden het kind samen opvoeden, niemand die er iets van hoefde te weten. Niet één ruzie hebben we erover gevoerd, ik had geen idee waaraan ik het verdiend had.

“Ik denk niet dat het ooit bij iemand opkwam dat dit kind van de melkboer kon zijn”

Mijn zoon werd kerngezond geboren en niemand stelde vragen over zijn blonde haar, terwijl Rens en ik beiden donker zijn. Ik denk niet dat het ooit bij iemand opkwam dat dit kind van de melkboer kon zijn. Wybe stelde ik een week na de geboorte op de hoogte. Hij feliciteerde me, en vroeg me hem verder niet meer te betrekken. Daar heb ik me bij neergelegd. Als onze zoon met vragen komt, of zich onverhoopt een medische noodzaak voordoet, kan ik altijd opnieuw de dialoog aangaan met zijn verwekker.

Waardevolle levensles

Rens heeft nooit onderscheid gemaakt tussen onze kinderen. Onze zoon is evenveel de zijne als zijn dochters, al noemt hij hem soms grappend ‘de bastaard’ als hij weet dat niemand luistert. Dat Rens mijn zielsverwant is aan wie ik voor het leven ben verbonden, wist ik al. Dat niets en niemand onze liefde kan overtreffen, was een harde, maar waardevolle levensles. In zekere zin heeft onze zoon ons misschien nog wel meer verbonden dan de zusjes die we samen maakten.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.