‘Mijn vriend en ik doen het krap eens in de drie maanden, maar ik mis de seks amper’

18.09.2022 08:02
mama over seks mis de seks niet Beeld: Shutterstock

Elke zondag vertelt een moeder aan Kek Mama over haar seksleven. Deze week: Marly (33), woont samen met Bas (37), dochter (5) en een baby (6 maanden) heeft een keer in de drie maanden seks met haar vriend.

“Seks vind ik een enorm overschatte activiteit. Ik doe het wel en ik vind het ook best aardig op zijn tijd, maar ik ben niet superenthousiast. Als ik de bladen of vriendinnen mag geloven, is het iets magisch. Met bizarre standjes, meervoudige orgasmes, vuurwerk, hartstocht, passie en iets met alle hoeken van de kamer. Ik word al moe als ik er alleen maar aan denk. En ik heb die beroemde geluksstofjes ook nog nooit ervaren. Misschien steeds de verkeerde partners getroffen? Of misschien is er iets mis in mijn hersenen of met mijn hormonen?

Ik loop keurig twee keer in de week hard, maar heb werkelijk nog nooit de fameuze runner’s high gevoeld. Bij mij is elke honderd meter rennen een beproeving, waarbij ik alleen maar kan denken aan mijn beloning; het moment waarop ik thuis mag douchen. Idem dito voor seks. Als ik vrij, werk ik zo snel mogelijk toe naar het orgasme van Bas, zodat ik daarna zelf nog even met mijn vibo aan de slag kan om het ‘af te maken’ en daarna als een blok in slaap te vallen.

Te veel gedoe

Bas en ik doen het krap eens in de drie maanden. Meer een wip uit een o-jee-is-het-alweer-zo-lang-geleden-gevoel dan uit pure geiligheid. Zeker bij mij. Als het initiatief van mij zou moeten komen, vrees ik dat we helemaal nooit meer iets stouts in de slaapkamer zouden doen. Ik mis het amper. Vind het te veel gedoe. Te warm. Heb geen puf. Netflix of mijn kussen lonkt. En lekker? Ach ja, dat wel. Maar een avondje met chocoladebonbons of paprikachips op de bank is ook aangenaam.

Bindmiddel

De enige reden dat we nog vrijen is omdat het gezond is voor mijn relatie. Eigenlijk net als mijn hardloopsessies: die voorkomen dat ik dichtgroei, aftakel en stram word. Ik seks omdat ik mijn man graag tevreden en bij me wil houden. Zelfs ik besef dat seks een bindmiddel is, het cement van onze relatie. Ik vrij immers niet met mijn buurman of met een goede kennis. Dat is slechts toebehoren aan mijn vriend, het maakt onze relatie exclusief.

En nogmaals: ik vind het ook best oké. Maar het hoeft wat mij betreft niet meer dan die ene keer in de paar maanden. We hebben een jong gezin, allebei een baan, ouder wordende ouders en een druk sociaal leven. We komen nu al tijd tekort om alles te combineren.

Met eigen hand en iPad

Eerlijk gezegd zou mijn vriend Bas wel vaker willen. Niet elke week, wel eens per maand, ben ik bang. Hij klaagt niet, dwingt niet, respecteert mijn afwijzing. Maar ik zie hem balen als ik keihard nee zeg, terwijl hij met een erectie tegen me aan ligt. Ik vind het geen enkel probleem als hij dan even met zijn eigen hand en een pornofilm op zijn iPad aan de gang gaat. Hem aftrekken doe ik niet. Dat vind ik raar. Maar ik wil best naakt naast hem liggen, zodat hij tegelijk mijn borsten kan strelen. Een heel enkele keer word ik daar zelf opgewonden van en wordt het alsnog een gezamenlijke vrijpartij of doe ik mee met soloseks.

Iets wat ik ook vertik is orale seks. Zowel ontvangen als geven. Weer zo’n overgewaardeerde bezigheid in mijn ogen. Volgens seksuoloog Goedele Liekens is pijpen het cadeau aan je man; met een blowjob toon je hem dat je van hem houdt. Maar sorry, ik vind het vies. Ook andersom word ik niet warm bij het idee van zijn hoofd tussen mijn benen. Dus dat weiger ik pertinent. Bas heeft er geen moeite mee dat ik het niet wil, zegt hij. Maar veel praten we niet over seks. We klappen allebei snel dicht als het over dit onderwerp gaat. Ik weet niet goed waarom.

Lees ook
‘Mijn man gaat vreemd, en ik vind het prima’ >

Weinig seksueel gevoel

Bas en ik zijn al twaalf jaar samen. We hebben nooit een heel actief seksleven gehad. Ook niet in onze verkeringsperiode. Ik ben altijd spelbreker geweest in deze. Seks ligt me gewoon niet zo. Nogmaals: ik snap alle ophef niet. Ik heb als jongvolwassene best wat wisselende seksuele contacten gehad, maar ook toen haakte ik snel af. Er ligt ook geen trauma onder of misbruikervaring, ik had een normale jeugd en ben ontmaagd door een jeugdvriend die heel lief voor me was. Ook nu is de seks met Bas prima en bevredigend. Hij is lief en totaal niet egoïstisch in bed. Heeft liever dat ik klaarkom dan hijzelf. Daar ligt het ook niet aan. Ik heb simpelweg weinig seksueel gevoel, denk ik.

Wittebroodsweken

De enige keren dat ik wel enorm van seks geniet, is als we opgaan voor een baby. Dat heb ik zes jaar geleden ontdekt, toen ik met de pil stopte. Gek genoeg was ik toen degene die bijna automatisch zin had en steeds het initiatief nam. Bas was door het dolle. Zodra hij uit zijn werk kwam, trok ik hem mee naar de slaapkamer. Ik denk omdat de daad dan een duidelijke functie heeft; we willen immers een kind.

Helaas voor Bas hebben deze geile wittebroodsweken beide keren maar kort geduurd. Van Bella, onze dochter, was ik na drie maanden en zes pogingen zwanger. Bij baby Job testte ik twee maanden later al positief. En eenmaal zwanger ben ik een draak. Het eerste trimester hondsmoe en zodra er een buikje zichtbaar is, wil ik geen seks meer uit angst de baby te beschadigen. Dus na de korte seksopleving, volgden bijna direct acht maanden onthouding voor Bas. Wat hem betreft had het baby-maken een stuk langer mogen duren. We willen graag nog een derde. Misschien heeft hij dan meer geluk.”
Wil je ook geïnterviewd worden voor deze rubriek? Dan krijg je een ‘pretpakket’ van EasyToys, inclusief stoute speeltjes, massagekaars, glijmiddel en seksdobbelstenen. Mail naar kekmama.nl@dpgmediamagazines.nl. Met de code KEKEASYTOYS10 ontvang je €10 korting bij een minimale bestelwaarde van €50 op easytoys.nl.
Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Meer afleveringen van Mama over Seks? Elke zondag komt er een verhaal op KekMama.nl. Lees hier de eerdere verhalen.