Verliefd op een schoolpleinvader: ‘Ik heb al drie jaar een affaire met hem’

07.07.2021 09:52
verliefd op een schoolpleinvader affaire drie jaar Beeld: Shutterstock

Als je iets krijgt met een schoolpleinvader, geniet iedereen mee. De juf, de kinderen, alle andere ouders. “Sinds zijn ex weet van onze relatie, is het oorlog.”

Naomi (36): ‘Hij hielp me klussen in mijn nieuwe huis, ik hielp hem af en toe door zijn kinderen op te vangen. Niet zo gek toch, dat de vonk dan overslaat. We waren tenslotte allebei gescheiden. Tenminste, dat verhaal vertellen we de buitenwereld. In werkelijkheid had ik al drie jaar een affaire met Lex.
 

Keurig getrouwd

We woonden vijfhonderd meter bij elkaar vandaan, en liepen rond in dezelfde kliek schoolouders. De moeders ontging het niet dat Lex en ik het wel heel gezellig hadden samen. ‘Doe normaal, we zijn allebei keurig getrouwd’, antwoordde ik op insinuerende vragen. ‘Mijn man is veel op reis, zijn vrouw heeft een hartstikke drukke baan, waarom zouden wij niet bevriend kunnen zijn?’ Maar als ik thuis een nieuwe fles rosé ging halen, glipte hij er stiekem achteraan en nam me tegen het aanrecht.
 

‘Dit kan ik niet maken’

De eerste keer seks was bij mij thuis, in de huiskamer. De kinderen sliepen, Lex kwam een glas wijn drinken. We zoenden, en voor ik het wist zat ik op hem. Dit kan ik niet maken, dacht ik, ik ga vreemd met de vader van de vriendinnetjes van mijn dochter. Maar vanaf dat moment was er geen houden meer aan. We waren dolverliefd. Uiteindelijk zijn we allebei gescheiden. Ik verhuisde, hij bleef in zijn huis wonen, bij mijn ex om de hoek.
 

Lees ook
‘Mijn man had een affaire en loog daar glashard over’ >

 

Gezellig hoor

Zíjn ex kom ik af en toe tegen op het schoolplein, maar sinds zij weet van onze relatie, is het oorlog. De kinderen zitten gelukkig niet bij elkaar in de klas, dus we weten elkaar volgens een bijna wiskundig schema aardig te ontlopen. Dat we om het weekend vaak bij Lex en zijn dochters logeren en dus om de hoek bij papa, vinden mijn kinderen reuze gezellig. Mijn ex denkt daar iets minder luchtig over en duldt Lex niet langer bij de buurtborrels en kerstvieringen op school. Gezellig hoor, die schoolevenementen: mijn ex-man in de ene hoek, Lex en ik in de andere en zijn ex chagrijnig in het midden. Ik zal blij zijn als mijn kinderen naar de brugklas gaan.”
 

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief >