‘Hoe moet ik mijn kinderen vertellen dat ik verliefd ben op hun judoleraar?’

17.03.2022 06:27
verliefd op judoleraar hart lucht wolk

Thirza (35) heeft een latrelatie met de judoleraar van haar kinderen Veerle (9) en Floris (7).

“Ik zag wel hoe hij naar me keek, wanneer ik de kinderen op zaterdagochtend afleverde bij judoles. Hoe hij zich net even wat meer uitsloofde met grapjes naar de kinderen wanneer ik erbij was, en na de les langer bij de uitgang bleef plakken dan nodig zodat hij nog even een praatje kon maken. Ik was net een jaar gescheiden en nog helemaal niet toe aan een man, maar ik voelde me gevleid door de aandacht van judoleraar Maarten.

Flirten via de app

In de groepsapp voor ouders van de judogroep had ik al gezien dat hij ook schriftelijk gevat en geestig was. Ik werd wel warm van zijn slimme woordgrappen en merkte hoe mijn hart steeds vaker een sprongetje maakte wanneer er een berichtje van hem binnenkwam. Toen ik hem op een avond privé appte met een vraag over een judo-examen van Veerle, raakten we voor het eerst echt aan de praat. Ik had een wijntje op, dat scheelde. En voor ik het wist reageerde ik net zo gevat en flirterig op zijn opmerkingen als hij op de mijne.

De daarop volgende dagen ging het appen door. Op de vrijdagnacht voor judoles deed ik geen oog meer dicht. Een beetje ongemakkelijk kwam ik Maarten onder ogen, die ochtend. ‘Blijf gezellig kijken’, zei hij toen ik de kinderen afleverde. Een uitzondering, want de lessen waren altijd zonder publiek. ‘Ik wil je straks nog even iets vragen.’ Met een bonzend hart keek ik drie kwartier toe hoe hij bijna kinderlijk stoer zijn worpen demonstreerde. De kinderen genoten, maar ik misschien nog wel meer. Tuurlijk zei ik ja toen hij me na de les mee uit vroeg.

Lees ook – Dit zijn de goedkoopste sporten voor je kind >

Privéles

Tijdens onze borrel, een week later, sloeg de vlam in de pan. Veerle en Floris waren bij hun vader en diezelfde nacht nog bleef Maarten slapen. Echt genieten kon ik niet. Hoe moest ik mijn kinderen straks vertellen dat ik verliefd was op hun judoleraar? ‘Joh, dat is toch alleen maar leuk?’ reageerde Maarten nuchter op mijn nachtelijke gepeins. ‘Ik kan het prima met ze vinden en zo krijgen ze nog eens privéles.’ Ja, grap jij maar, dacht ik. Als het zou stuklopen tussen ons, zaten mijn kinderen straks met een judoleraar die hun ex-stiefvader was. Om over de scheve blikken van andere judoouders nog maar te zwijgen. Maar er was geen houden aan, Maarten en ik waren te verliefd.

“Mijn kinderen gaan met een judoworp hun bed in.”

De eerste maanden zagen we elkaar alleen wanneer ik de kinderen niet had. Maarten heeft geen kinderen, dat hield de situatie overzichtelijk. Na vier maanden geheim gescharrel besloten we het ze te vertellen. ‘Ik wíst het wel!’ riep Veerle – in die fase hoe dan ook geïntrigeerd door alles wat te maken had met liefde. ‘Jullie kijken altijd veel te lang in elkaars ogen!’ Sindsdien is Maarten in de weekends altijd bij ons. Mijn angst voor scheve blikken om een eventuele voorkeursbehandeling van Maarten bleek onterecht. Maarten behandelt mijn kinderen tijdens de les hetzelfde als voorheen. Het enige judo-extraatje dat ze hebben, is dat hij ze met een worp hun bed in gooit, ’s avonds – en dat is eigenlijk míjn voordeel.”

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook en Instagram.