‘Dat mijn ex en ik na bedtijd ook het bed opzoeken, vertel ik er wijselijk niet bij’

10.10.2023 13:09
seks met ex Beeld: Getty Images

Dat Nine alleen contact heeft met haar ex omwille van hun kind – dat is net niet de waarheid. Hoe het echt zit, hoeft niemand te weten.

Nine (34), moeder van Benjamin (12):

“Loek, mijn ex en de vader van Benjamin, ging stelselmatig vreemd. Hij bleek er al tijdens mijn zwangerschap een ander liefje op na te houden en heeft in de tien jaar dat we samen zijn geweest een stuk of twintig (!) keer seks gehad met anderen. Zijn dubbelleven kwam uit toen een van zijn minnaressen mij ging appen en bellen en me vertelde dat Loek de nacht ervoor bij haar was geweest. Heel bizar en levensverwoestend.

Lees ook – Papa leeft een dubbelleven: ‘Hij ging al 8 jaar vreemd’ >

In het geheim

Er volgde een pijnlijke breuk met liters tranen en onbegrip, gedoe om voogdij en rompslomp omtrent het huis. Maar net toen Benjamin en ik de draad weer oppakten, kwam Loek terug in ons leven. Hij had spijt, was in therapie gegaan, ontdekte dat zijn gedrag voortkwam uit een hechtingsstoornis in zijn jeugd en wilde niets liever dan mij terug.

Na heel veel avonden praten zijn we tot de conclusie gekomen dat we het weer voorzichtig samen gaan proberen. Maar dat doen we in het geheim. Mijn moeder, vriendinnen, collega’s, eigenlijk alle mensen die het afgelopen jaar naast me stonden en me hielpen bij de breuk, zouden absoluut niet begrijpen dat ik weer aanpap met ‘de grootste klootzak op aarde’. Mijn broer kan zijn bloed wel drinken. Ik snap hun woede. Zij hebben immers mijn pijn gezien en het verdriet van mijn kind. Ze willen niet begrijpen dat hij echt is veranderd.

“Ik hou nog steeds veel van hem en gun iedereen een tweede kans, mijn ex ook”

Zelf heb ik best enige scepsis, maar ik hou nog steeds veel van hem en gun iedereen een tweede kans, mijn ex ook. Voorlopig zien we elkaar dus stiekem of ik gebruik onze zoon als dekmantel. Omwille van Benjamin komt Loek zogenaamd in het weekend over de vloer. Dat wij na zijn bedtijd ook het bed opzoeken, vertel ik er wijselijk niet bij.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.