‘Mijn ex kan het niet laten steeds dubbelzinnige opmerkingen te maken’

01.02.2023 14:34
ex suggestieve opmerkingen Beeld: Getty Images

Een ex die je steken onder water geeft over een jongere look of flink ongepaste opmerkingen maakt in het bijzijn van je nieuwe scharrel. Het is nog niet zo makkelijk: die tijd na de scheiding.

Jolanda (36), moeder van Rico (11) en Joram (11):

“‘Zuigt ze bij jou ook zo lekker?’ als ik net bezig was de stofzuiger op te bergen. Of iets als: ‘Mocht je knoop loszitten, Jolanda kan goed naaien, maar dat weet jij vast al.’

In het begin van mijn relatie met Ewoud kon mijn ex het niet laten steeds dubbelzinnige opmerkingen te maken als hij ons samen zag. Rick was duidelijk gekweld en maakte dat kenbaar door elke keer als hij de kinderen kwam halen mij te herinneren aan ons oude seksleven.Pas toen ik hem voorzichtig liet weten dat ik zijn zogenaamde humoristische opmerkingen een stuk minder grappig vond, stopte het.

Alhoewel, soms vervalt Rick toch in zijn oude gewoonte: ‘Goh Jolanda, vroeger werd je natter van mij dan van zo’n regenbuitje’, riep hij laatst toen ik van buiten kwam. Dan doe ik het maar net of ik het niet hoor.”

Lees ook – Elke woont samen met haar ex: ‘Zelfs zijn nieuwe vriendin is bij ons ingetrokken’ >

Later lachen we erom

Lidewij (39) moeder van Bente (7), Liv (6) en Tyler (4):

“De gelofte ‘tot de dood ons scheidt’ is gebleven, ook na onze scheiding vorig jaar. Mijn ex en ik zijn weliswaar geen partners meer, wel blijven we tot aan ons overlijden ouders van Bente, Liv en Tyler. En hopelijk vervullen we later samen de rol van opa en oma.

“Voor en bij de kinderen doen we ogenschijnlijk superaardig”

Hoe erg we elkaar nu ook uitkotsen – mijn ex-man vindt mij een bitch die hem kaalplukt, ik hem een egoïst die niets overheeft voor zijn kinderen en al zijn geld uitgeeft aan zijn 22-jarige huppelkutje – we zullen toch met elkaar moeten omgaan. Voor en bij de kinderen doen we ogenschijnlijk superaardig.

Maar o wat geeft hij een steken onder water over mijn toegenomen kilo’s (‘Je doet het goed op frituur, zie ik’) en zijn mijn opmerkingen over zijn jongere look (‘Heb je morgen soms een proefwerk Frans?’) vals. Ach, later lachen we er om, denk ik weleens.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.