Gescheiden en hartstikke verliefd: ‘Mijn ex moedigt het juist aan’

21.10.2022 14:51

Scheiden gaat niet zonder een paar kleerscheuren, maar gelukkig komen er ook een hoop mooie dingen uit. Zoals een nieuwe liefde die je totaal niet had verwacht.

Jessica (40) is moeder van Aaron (11) en Leslie (8):

“Ik was natuurlijk wel vaker verliefd geweest. Op de vader van mijn kinderen, om te beginnen. Op mijn eerste verkering op de middelbare school. En zelfs even op een scharrel van wie ik wist dat hij gebonden was. Maar niets viel te vergelijken met de storm die me trof toen ik twee jaar na de scheiding Dennis tegenkwam.

Verliefd

Zijn zus en ik hadden vroeger bij elkaar in de klas gezeten en vanaf het moment dat hij bij ons kwam staan op de schoolreünie, was ik verkocht. En vice versa, want diezelfde avond vertrokken we samen voor een drankje, en zijn we nooit meer uit elkaar gegaan. Ik kon van de eerste échte verliefdheid na mijn scheiding niet meer eten, slapen of werken. Het was heerlijk en afschuwelijk tegelijk. Vol van al dat gevoel stelde ik de kinderen al snel op de hoogte.

“Ik kon van de eerste échte verliefdheid na mijn scheiding niet meer eten, slapen of werken”

Nu, anderhalf jaar na de eerste kus, trekt hij bij ons in – overigens met de aanmoediging van mijn ex. Doordat dit in niets te vergelijken is met wat ik kende tot mijn huwelijk, móét dit wel werken.”

Lees ook – Nieuwe liefde blijkt softe vader: ‘Hij verkiest harmonie boven handhaven’ >

Perfecte aanvulling

Dana (44) is moeder van Sam (12):

“Nooit meer zou ik mijn huis delen met een man. Na een jarenlange vechtscheiding was mijn zo hard bevochten huis een heiligdom waar niemand ooit nog zou tornen aan mijn vrijheid. Zes jaar lang woonden mijn dochter en ik er als een ijzersterk team, een duo waar nooit iemand tussen zou komen.

Mijn vriend kwám er ook niet tussen, hij bleek een waardevolle aanvulling waarvan ik nooit had kunnen bedenken dat die mogelijk was. Vanaf de dag dat hij, na twee jaar latten, bij ons introk, daalde er een rust neer in ons ‘prinsessenpaleis’ die ik nooit eerder gevoeld had. Dus samenwonen kon ook leuk zijn. Wat een heerlijke levensles na al die zwarte jaren. Wel jammer dat we onze roze bank er – met de hand over ons hart – voor op Marktplaats zetten.”

Flapuit

Roos (34) is moeder van tweeling Tom en Max (8):

“Het is geen uitspraak waar ik lichtzinnig over denk. ‘Ik hou van je’ zeg ik alleen tegen mijn kinderen, en tot een aantal jaar geleden tegen mijn ex, toen we nog samen waren. Tegen de rest van mijn familie of vriendinnen spreek ik die woorden nooit.

“Onbewust wist ik wat ik sindsdien al twee jaar bevestigd krijg: hij is mijn grote liefde”

Mijn huidige vriend en ik waren een week samen, toen hij bleef slapen tijdens een kinderloos weekend. Ongemakkelijk drentelde hij wat op de overloop terwijl ik mijn tanden poetste. Opgefrist en klaar voor bed wurmde ik me langs hem richting slaapkamer, terwijl ik hem gedachteloos een kus gaf en zei: ‘Ik hou van je.’ Na een week. Ik flapte het er zomaar uit. Gelukkig konden we er allebei hard om lachen. Onbewust wist ik wat ik sindsdien al twee jaar bevestigd krijg: hij is mijn grote liefde.”

Dit artikel staat in de Kek Mama Liefdesspecial 2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.