‘De erfenis van mijn pa had een uitsluitingsclausule: de ‘koude’ kant zou niets erven’

22.02.2024 19:00
erfenis vader Beeld: Unsplash

Toen het testament een uitsluitingsclausule bleek te hebben vond Eline dat nogal hard van haar vader, maar zes maanden later was ze blij dat haar vader het niet zo goed kon vinden met haar voormalige partner.

“Toen Roel en ik twaalf jaar geleden trouwden, hadden we beiden geen cent te makken. Daarom trouwden we in gemeenschap van goederen; van twee kale kippen kun je immers niet plukken. Onze salarissen gooiden we op één hoop, er stond bijna nooit iets op mijn eigen rekening. Ik was zó goed van vertrouwen.

Uitsluitingsclausule

Gelukkig had mijn vader – die Roel nooit had gemogen – een meer vooruitziende blik. Toen hij een jaar geleden stierf en ik een fijn bedrag van hem erfde, bleek zijn testament een uitsluitingsclausule te hebben: de ‘koude’ kant zou niets erven. Roel wond zich daar nogal over op en ik vond het ook een beetje hard van mijn vader.

Lees ook – ‘Mijn man had zonder mijn medeweten de hele erfenis van mijn moeder erdoorheen gejaagd’ >

Weg

Zes maanden later dacht ik daar heel anders over. Van het ene op het andere moment hield Roel niet meer van mij – voor zijn knappe, jonge collega had hij blijkbaar wel warme gevoelens. Weg was hij, de kinderen en mij in verbijstering achterlatend.

We zitten nu midden in de afwikkeling van de scheiding. Dankzij mijn slimme pa hoef ik mijn erfenis nu niet met Roel te delen. Gelukkig maar. De gedachte dat hij die huppeltrut zou fêteren van mijn vaders zuurverdiende centen zou voor mij echt onverteerbaar zijn.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.