Beter een goede buur dan een verre vriend, behalve wanneer je nét een momentje samen met je prille liefde in de slaapkamer had.
Lees verder onder de advertentie
Ilse (33): “Hier in de Achterhoek is het gebruikelijk om overdag de deur ‘los’ te hebben – zoals wij dat noemen – en bij elkaar binnen te vallen. Kinderen die willen spelen, buurtjes die suiker lenen of gewoon zin hebben in een glas wijn. Dat nabuurschap is ideaal, zeker als alleenstaande moeder. Alleen niet altijd even handig.
Lees verder onder de advertentie
Pakketje
Zo had ik onlangs een iets te gezellige Tinderkoffiedate, die zich al rap naar de slaapkamer verplaatste. Alle tijd, met de kinderen veilig op school. Waar ik echter niet op had gerekend was mijn buurvrouw. Schijnbaar had de postbode aangebeld vanwege een pakketje en ik had niks gehoord. Daarna had hij het aangeboden bij mijn buurvrouw die toch echt zéker wist dat ik thuis was.
“Net toen ik met mijn leuke meneer bezig was, stapte zij de gang in”
Lees verder onder de advertentie
Enfin, net toen ik met mijn leuke meneer bezig was, stapte zij de gang in, ondertussen luidkeels roepend ‘Joehoe Ilse! Ilse, ik heb een pakje!’ Ik hield me muisstil en gelukkig ging ze na een paar minuten weer naar huis. Maar gênant was het wel. Vooral voor mijn date.”
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.