Zonnescherm kopen voor in de auto: hier let je op

20.06.2021 06:12
zonnescherm kopen auto hier let je op Beeld: Getty Images

Als je kind achterin de auto de zon in z’n gezicht krijgt, is dat vervelend. Een zonnescherm biedt niet alleen uitkomst, het beschermt je kind ook tegen (teveel) ongezonde UV-straling. Maar waar let je op als je er één wil aanschaffen? Een paar tips. 

Misschien had je zelf als kind een zonnescherm met vrolijk printje naast je hangen, maar viel dat om de haverklap op de grond. Of je ouders wurmden op weg naar Frankrijk een handdoek tussen het raam om je tegen de zon te beschermen.

Tegenwoordig zijn er kwalitatief heel goede zonneschermen op de markt en is de keuze reuze: met of zonder zuignapjes, oprolbaar, opvouwbaar of een scherm dat zelfklevend is. Eén ding hebben ze gemeen: als de zon niet meer schijnt of je kind wil gewoon even naar buiten kunnen kijken, dan heb je het zonnescherm er ook zo weer af.

Ben je van plan er één aan te schaffen voor deze zomer, lees dan eerst deze fijne tips:
 

Maat

Meet eerst even de maat op van je ramen. De meeste zonneschermen zijn niet al te groot: 35 tot 40 centimeter breed. Die passen dus zonder twijfel op je raam, maar heb je een wat grotere gezinsauto, dan is de kans groot dat je ramen ook wat breder zijn. En dan schijnt die zon vrolijk langs de zijkanten naar binnen.

Voor extra brede ramen bestaan speciale, rekbare zonneschermen van maar liefst 50 centimeter breed. Dankzij het stretchy materiaal kun je die heel handig uitspreiden over de gehele breedte van het raam: weg zon.
 

Lees ook:
Checklist: hier moet je op letten bij de aanschaf van een autostoeltje >

 

Kleur of print

Het aantal caravans en rode auto’s is op een gegeven moment wel geteld via het voorraam. Met een zonnescherm met leuke print, bijvoorbeeld met dieren of Disneyfiguren, heeft je kind alsnog wat leuks te zien vanaf z’n autostoel. Liever een effen model? Die zijn er natuurlijk ook nog steeds.
 

Multifunctioneel

Wist je dat er een zonnescherm bestaat die je zowel in de auto als op andere plekken kunt gebruiken? Aan de kinderwagen, reiswieg of de box bijvoorbeeld. Handig om je in te verdiepen als je buggy bijvoorbeeld geen (grote) zonnekap heeft.

We hebben alvast een mooi lijstje voor je samengesteld van de fijnste auto-zonneschermen van dit moment.

Bron: Kinderveiligheidswinkel

 

Nog meer tips voor deze zomervakantie?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >