Als je kind achterin de auto de zon in z’n gezicht krijgt, is dat vervelend. Een zonnescherm biedt niet alleen uitkomst, het beschermt je kind ook tegen (teveel) ongezonde UV-straling. Maar waar let je op als je er één wil aanschaffen? Een paar tips.
Lees verder onder de advertentie
Misschien had je zelf als kind een zonnescherm met vrolijk printje naast je hangen, maar viel dat om de haverklap op de grond. Of je ouders wurmden op weg naar Frankrijk een handdoek tussen het raam om je tegen de zon te beschermen.
Lees verder onder de advertentie
Tegenwoordig zijn er kwalitatief heel goede zonneschermen op de markt en is de keuze reuze: met of zonder zuignapjes, oprolbaar, opvouwbaar of een scherm dat zelfklevend is. Eén ding hebben ze gemeen: als de zon niet meer schijnt of je kind wil gewoon even naar buiten kunnen kijken, dan heb je het zonnescherm er ook zo weer af.
Ben je van plan er één aan te schaffen voor deze zomer, lees dan eerst deze fijne tips:
Maat
Meet eerst even de maat op van je ramen. De meeste zonneschermen zijn niet al te groot: 35 tot 40 centimeter breed. Die passen dus zonder twijfel op je raam, maar heb je een wat grotere gezinsauto, dan is de kans groot dat je ramen ook wat breder zijn. En dan schijnt die zon vrolijk langs de zijkanten naar binnen.
Lees verder onder de advertentie
Voor extra brede ramen bestaan speciale, rekbare zonneschermen van maar liefst 50 centimeter breed. Dankzij het stretchy materiaal kun je die heel handig uitspreiden over de gehele breedte van het raam: weg zon.
Het aantal caravans en rode auto’s is op een gegeven moment wel geteld via het voorraam. Met een zonnescherm met leuke print, bijvoorbeeld met dieren of Disneyfiguren, heeft je kind alsnog wat leuks te zien vanaf z’n autostoel. Liever een effen model? Die zijn er natuurlijk ook nog steeds.
Lees verder onder de advertentie
Multifunctioneel
Wist je dat er een zonnescherm bestaat die je zowel in de auto als op andere plekken kunt gebruiken? Aan de kinderwagen, reiswieg of de box bijvoorbeeld. Handig om je in te verdiepen als je buggy bijvoorbeeld geen (grote) zonnekap heeft.
Lees verder onder de advertentie
We hebben alvast een mooi lijstje voor je samengesteld van de fijnste auto-zonneschermen van dit moment.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).