‘Wat ik bij thuiskomst te horen kreeg van de oppas was echt gênant’

29.08.2022 17:03
gekste redenen kinderen huilen Beeld: Shutterstock

Je hebt kinderen die zich bij de oppas zo braaf gedragen dat ze uit zichzelf in bed gaan liggen en geen kik geven. En je hebt kinderen zoals die van Kris (38).

Kris (38) is single moeder van Kick (10) en Fiene (8).

“Als single moeder is een goede oppas goud waard. Dat Kick en Fiene er in een paar maanden tijd dan ook twee tot wanhoop dreven, vond ik verschrikkelijk. Niet luisteren, totaal hysterisch door het huis rennen, nooit een keer gaan slapen – wat ik bij thuiskomst te horen kreeg van de oppas was echt gênant.

Lees ook – Arme oppas: ‘Ze trapt steeds in de streken van onze kinderen’ >

Gouden kalf verdiend

Ik vond weer een nieuwe oppas en dreigde bij Kick en Fiene met hel en verdoemenis als ze opnieuw de boel op stelten zouden zetten. Dus gooiden ze het over een andere boeg. De scheiding van hun vader was niet bepaald in harmonie verlopen, maar daar hadden de kinderen het overgrote deel niet van meegekregen. Ik had dan ook niet de indruk dat ze er erg onder leden, althans, niet als ík thuis was.

“Vanaf het moment dat ik vertrok tot ik thuiskwam hebben ze alleen maar gehuild, maar later was er geen traan te bekennen”

Tot de oppas kwam en de kinderen letterlijk vanaf het moment dat ik vertrok tot ik vier uur later thuiskwam alleen maar hebben gehuild dat ze hun vader zo misten. De oppas vond het vreselijk zielig en keek mij nogal vreemd aan. Maar zodra ze de deur achter zich dichttrok, was er geen traan meer te bekennen. ‘Lachen toch?’ was het commentaar van Kick. Ik was woedend over hun toneelspel.”

Dit artikel staat in Kek Mama 03-2022.

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)