‘Ik zet een wachtwoord op de laptop, voordat ze straks op Only Fans belanden’

06.07.2022 14:51
kinderen zeiden hou meer van computer dan ons Beeld: Shutterstock

Tuurlijk is er weleens gedoe over schermpjes, maar de meeste moeders zijn stiekem ook dolblij dat die dingen bestaan. Toch gaat het soms mis. Zo ook bij Rabia (40), moeder van Hanne (10) en Flora (6).

“Hanne speelde bij ons thuis met een vriendinnetje, terwijl ik boodschappen deed met mijn jongste. ‘Niet op de laptop!’ riep ik nog snel terwijl ik de deur achter me dichttrok. De gezinslaptop is voor algemeen gebruik, ook door de kinderen, maar wel op gezette tijden en alleen wanneer mijn vriend of ik erbij zijn. ‘Jahaaa’, klonk verveeld vanuit de woonkamer, waar de meiden poeslief knutselden met kralen.

Lees ook: Zó verkort je de schermtijd van je kinderen in 5 stappen >

Laptop

Ik was nog geen drie kwartier weg en gluurde bij thuiskomst door het keukenraam naar binnen om te zien wat mijn dochter deed. Het was geen verrassing, samen met haar vriendin zat ze met haar neus bijna ín het laptopscherm.

Ik voelde een tirade opkomen, maar slikte hem net op tijd in toen ze me enthousiast een college gaven over dolfijnen, compleet met Powerpointpresentatie die ze even in elkaar hadden gedraaid. Hier kon ik toch niet écht boos over worden? Pas ’s avonds zag ik in de zoekgeschiedenis dat ze ook nog even langs TikTok waren gesurfd. Taak voor mij: een wachtwoord op de laptop zetten, voordat ze straks op Only Fans belanden.”

Dit artikel staat in Kek Mama 07-2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.