‘Het vriendje van mijn zoon heeft al drie keer in zijn broek geplast terwijl hij hier speelde’

07.11.2022 14:46
zindelijk kind Beeld: Picjumbo

Leuk hoor, van die playdates, maar als het vriendje in kwestie nog niet helemaal zindelijk is zit jij met de vieze plekken.

Jill (45) moeder van Jan (5):

“Ik geef het toe: ik ben niet goed met speelafspraakjes. Al die vreemde kinderen die ineens bij je over de vloer komen, de drukte en troep, het aanslepen van limonade en vooral de billen die afgeveegd moeten worden. Ik heb lichtelijke smetvrees en ben vies van andermans kind.

Lees ook – Wil je kind maar niet zindelijk worden? Déze moeder deelt een paar tips >

Vreemde billen afvegen

Jans beste vriend is Yannick (5). En Yannick is niet helemaal zindelijk. Hij heeft al drie keer in zijn broek geplast terwijl hij hier speelde. Het erge is dat hij niets zegt en rustig met zijn natte broek op de bank gaat zitten. Soms merk ik het pas als er al een behoorlijke kring in de stof verschijnt.

“Het erge is dat hij niets zegt en rustig met zijn natte broek op de bank gaat zitten”

De laatste keer had Yannick ook nog eens in zijn broek gepoept. Ik heb hem met een theedoek over mijn neus en mond verschoond. Nu vraag ik elke keer als hij hier speelt om de drie minuten neurotisch: ‘Moet jij niet plassen, Yannick?’”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.