‘Ik vertelde mijn zoon dat een verkeersbord een ‘kusjesbord’ was’

12.05.2023 12:04
verkeersbord kusjes Beeld: Getty Images

Er zijn als ouder een aantal leugentjes om eigen bestwil die je jouw kleine draak wijsmaakt, zodat jij nog even extra kusjes krijgt of wat broodnodige privacy.

Maud (38): “Toen mijn zoon een jaar of zeven was, vroeg hij naar de betekenis van verkeersborden. Bij een ‘niet aan deze kant van de straat parkeren’-bord zei ik met een grote glimlach dat dat een ‘kusjesbord’ was: elke keer als je er een zag moest je elkaar een kusje geven. En ja hoor: bij elk bord kreeg ik tijdenlang braaf een kus en riep hij enthousiast: ‘Kijk een kusjesbord!’ Ik dacht al die tijd dat hij doorhad dat ik een grapje maakte en hij er gewoon gezellig in meeging. Na een tijdje waaide het over.

Kusjesbord

Bijna twee jaar later kwam hij verontwaardigd uit school gerend: ‘Mama! Het is niet waar, het is helemaal geen kusjesbord!’. Toen de juf naar de betekenis van het bord had gevraagd had hij braaf zijn vinger opgestoken en je raadt al wat hij had geantwoord…”

Lees ook – Leugentje om bestwil: ‘Het zwembad is vandaag dicht’ >

Open over seksleven

Anne (44): “Mijn dochters Sarah (12) en Laura (9) zijn nogal nieuwsgierig en zeker over seks willen ze van alles weten. Als ze vragen of papa en mama aan seks doen, en hoe vaak dan, hou ik het antwoord maar een beetje in het midden. Ik zeg dan dat ik precies twee keer seks heb gehad: voor allebei de keren dat ik een dochter heb gekregen. Tot nu toe geloven ze dat. Gelukkig maar, want ik heb totaal geen zin om meer uit te moeten leggen over mijn seksleven. Aan mijn dochters.”

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.