50% van de moeders wil meer seks

30.08.2022 12:56
grote seks enquête Beeld: Getty Images

Hoezo geen seks meer als er kinderen zijn? Moeders komen wel degelijk graag in actie in bed, en 91 procent pakt er dan het liefst een speeltje bij. Dit en meer blijkt uit de grote ‘Let’s talk about sex’-enquête van Kek Mama en EasyToys.

Kleine kinderen, werk, huishouden, sociaal leven én sociale media, het slokt een hoop van de tijd van de Kek Mama-lezeres op. Maar dat betekent zeker niet dat ze niet meer aan seks doet. Uit onze Kek Mama & EasyToys enquête over seks blijkt dat moeders met liefde tijd maken voor plezier tussen de lakens. Bijna de helft (47%) van de moeders heeft gemiddeld één tot drie keer seks per maand, 18% doet het eens per week en 23% zelfs nog vaker. Slechts 12% doet het minder dan eens per maand.

De grote ‘Let’s talk about sex’-enquête

De respons op de enquête was ook nu weer enorm groot. Ruim 1800 moeders (met kinderen tot twaalf jaar), van wie er 92% een vaste relatie hebben, vulden de vragenlijst in. Zij vertellen openhartig over wat ze allemaal voor spannends uithalen in de slaapkamer. Van verschillende standjes, speeltjes, rollenspelen tot hun diepste fantasieën. En natuurlijk geven ze antwoord op de vraag hoe blij ze zijn met hun seksleven. Spoiler: de meningen zijn aardig verdeeld.

83% zegt volmondig dat ze helemaal tevreden is met wat er zich in de slaapkamer afspeelt

De ene helft van alle vrouwen (49%) vindt het gemiddelde dat ze heeft prima, voor de andere helft (50%) mag het best een tikje meer zijn. Een schamele procent zou het liever minder vaak doen. Maar over de seks zelf valt weinig te klagen: 83% zegt volmondig dat ze helemaal tevreden is met wat er zich in de slaapkamer afspeelt.

De boel opleuken

Op de vraag ‘Is jouw seksleven spannend?’ reageerden zes op de tien vrouwen (61%) met een positief antwoord. Ze trekken alles uit de kast om de boel een beetje op te leuken. Zoals rollenspelen spelen (22%), maar vooral het gebruik van seksspeeltjes. Maar liefst 91% van de lezeressen zegt dat sextoys niet meer weg te denken zijn tijdens het liefdesspel. Voor 86% is het een echte toevoeging en zij zouden vrienden en vriendinnen ook allemaal hun favoriete speeltje aanraden.

86% zou haar vriendinnen haar favoriete speeltje aanbevelen

De Kek Mama-lezeres gaat vooral helemaal los met de Tarzan, vibrator, tepelklemmen en trileieren. Mannelijke partners komen aan hun trekken met speciale mannendildo’s, cockringen, blow job- en prostaatstimulators en butt plugs, zo blijkt uit de enquête. Dubbel genot komt van speciale koppeltoys, van handboeien, touwen en zweepjes tot allerhande lekkere oliën en massagekaarsen.

Lees ook – 88% van de moeders vindt seks zeer belangrijk >

Seksspeeltjes

Viola (33), getrouwd en moeder van twee dochters van 9 en 4 jaar, heeft door de jaren heen een behoorlijke verzameling opgebouwd: “Wat gebruiken we eigenlijk niet? Ik heb meerdere beautycases volgestopt met toys en liters glijmiddel. Voor allebei diverse vibrators en een buttplug. Voor het wat stevigere werk: handboeien, tepelklemmen, zweepjes en een blinddoek. En dan nog echte toppers als een G-spotstimulator, een vibrerend eitje en vaginale balletjes. Zodra ik iets nieuws zie, bestel ik het meteen. Alles om de sekspret te verhogen.”

Bo (42), alleenstaande moeder van een zoon (11), noemt speeltjes haar grootste verslaving: “Sinds ik twee jaar geleden voor het eerst een ‘luchtdruk-orgasme’ heb gehad, wil ik niet meer zonder. Als ik alleen ben, gebruik ik de Satisfyer Pro onder de douche. Ga ik een nachtje naar mijn minnaar, dan verhuist hij mee. Soms spoor ik mijn vriend aan op te schieten met zijn hoogtepunt, dan kan ik mezelf weer klaarmaken met mijn favoriete speeltje.”

“Op de doos met seksspeeltjes staat ‘belastingpapieren mama’, zodat de kinderen niet gaan neuzen”

En Mariska (39), getrouwd en moeder van drie kinderen van 11, 10 en 7, gaat nog een stapje verder: “Wij zijn echte BDSM-fanaten en shoppen regelmatig bij EasyToys voor hun Master & Slave sets. Zo hebben we een kuisheidskooi, voorbinddildo’s, een Ball gag, electrostimulatie, een seksschommel, halsbanden, latex kleding, hand- en enkelboeien en maskers. Alles keurig verstopt in een doos op zolder. Voor de zekerheid heb ik er ‘Belastingpapieren Mama’ op geschreven. Weet ik zeker dat er geen kind stiekem in gaat neuzen.”

Seksleven bespreken

Onze lezeressen zijn vrij en ruimdenkend als het gaat om seks, zo blijkt uit de enquête. 66% bespreekt haar hele seksleven met vriendinnen. 9% liegt daarbij wel over de frequentie of wat ze precies doet. 43% laat bepaalde informatie achterwege, maar 48% is een open boek en tells it all.

Met de eigen partner is seks helemaal een geliefd gespreksonderwerp. Negen van de tien vrouwen heeft geen enkele moeite met haar geliefde te praten over seks. Het moment waarop verschilt wel. Tijdens een vrijpartij zegt 17%. Even nakletsen doet 24% van de vrouwen en 59% kiest juist een heel ander moment. Op de bank, tijdens een etentje of als er echt sprake is van tijd samen.

90% van de vrouwen heeft geen moeite over seks te praten met haar partner

De lezeressen zijn ook zeer geëmancipeerd: 93% van de vrouwen geeft duidelijk aan wat ze wel of niet wil, net als 90% van de mannen. De tijd van ‘dan maak je maar zin (m/v)’ is dus voorbij. De vrouwen seksen alleen als ze echt allebei in de mood zijn en zijn daar eerlijk over.

grote seks enquête

Fantasieën

Als laatste vroegen we onze lezeressen naar fantasieën. Fantaseren zij wel eens en zo ja, delen zij die dan ook met hun partner? Tada! Driekwart van alle vrouwen bespreekt haar wildste dromen met haar partner.

Zoals Annemieke (36) samenwonend en moeder van een tweeling van 7: “Ik kan Maurice alles vertellen. Na een vrijpartij houden we een soort ‘functioneringsgesprek’ met elkaar. Wat was fijn, wat minder? En dan kijken we ook waar we een stapje verder willen gaan. Zo vindt Maurice het lekker als ik hem domineer en zijn polsen vastbind of blinddoek, terwijl ik hem plaag en licht bestraf met leren zweepjes en kaarsvet. Andersom weet Maurice dat ik het heerlijk vind mezelf uit te dossen in verpleegsters- of kostschoolmeisjeskostuums. Seks is nou eenmaal een spel, dat moet je zo leuk mogelijk spelen.”

“Na een vrijpartij houden we een soort ‘functioneringsgesprek’”

Simoon (29), getrouwd en moeder van twee kinderen van 5 en 3 jaar, zegt tijdens een vrijpartij vaak te fantaseren over een bezoek aan een parenclub. “Dan fluister ik hele scenario’s in het oor van mijn man, waarin we bekeken worden door vreemden of samen kijken naar een ander stel. Het zijn overigens geen echte ervaringen. Ik heb al tientallen keren een website bekeken van zo’n club. Het ziet er echt niet heel extreem uit, toch durf ik niet. Voorlopig blijft het bij een opwarmertje voor of tijdens de seks.”

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.

Schaamte

Bij de 24% die aangeeft fantasieën voor zich te houden en er niet met een partner of vriendin over durft te praten, speelt vaak schaamte een rol.

Jocelyn (28), verloofd en moeder van een dochter (3), vreest dat haar vriend haar fantasie zou afkeuren en niet begrijpen: “Als mijn verloofde een avond weg is, kijk ik graag porno en speel met mezelf. Ik weet niet of hij dat per se erg zou vinden, maar ik denk wel dat hij zou schrikken van het soort dat ik kijk. Ik ben dol op lesbische scènes. Twee of drie vrouwen die met elkaar zoenen of vrijen? Ik ga er helemaal nat op. Waarom weet ik niet. In het echte leven een no go, want ik ben honderd procent hetero. Als ik mijn hoogtepunt heb bereikt, is de aantrekkingskracht ook in één keer verdwenen.”

“Mijn man heeft geen idee dat ik tijdens de seks aan de blokjes van Ronaldo denk”

Feline (33), moeder van zoon (4) en baby (8 maanden), houdt haar gedachten juist voor zich, om haar man niet te kwetsen: “Tijdens de seks met mijn man, denk ik vaak aan dat fantastische gespierde lijf van Cristiano Ronaldo. Een heerlijk beeld aangezien mijn vriend nogal prat gaat op zijn sixpack bier in plaats van een strakke buik. Verder vind ik hem een schat en een goede minnaar, maar wil ik in de stemming komen, dan helpen de blokjes van Ronaldo me altijd net even een beetje extra.”

Meer goudeerlijke antwoorden lezen over seks? Lees hier een selectie van de antwoorden uit de grote ‘Let’s talk about sex’-enquête van Kek Mama en EasyToys. Leuk om te lezen of ter inspiratie.

Dit artikel staat in de Kek Mama Liefdesspecial 2022.

 

Sta je op het punt jezelf blij te maken met een nieuw seksspeeltje? Komt goed uit, want met de code KEKMAMA2022 krijg je 10 euro korting bij een besteding vanaf 60 euro bij EasyToys. Goed moment om één of meerdere toys aan te schaffen, dus.