‘Mijn tweeling besloot voor de grap van klas te wisselen’

07.10.2022 12:39
oppas trapt in streken kinderen Beeld: Getty Images

Je kunt ze nog zo feilloos uit elkaar houden als ouders, maar als een tweeling iemand voor de gek wil houden dan is daar weinig tegen te doen.

Sandra (41): “Natuurlijk houden mijn vriend en ik onze dochters Marit en Lisa (9) feilloos uit elkaar. Maar vanaf de eerste dag op de basisschool hadden ze al door dat ze mensen prima voor de gek konden houden. Doorgaans dragen ze niet dezelfde kleding en ze zitten in gescheiden parallelklassen. We vinden het belangrijk dat ze zich individueel ontwikkelen.

Lees ook – Anne (40): ‘En ineens zag ik vier hartjes op de echo’ >

De grote wisseltruc

Gevoed door een verhaal uit een voorleesboek, besloten ze in groep vier toch een keer hetzelfde aan te trekken en voor de grap van klas te wisselen. Niemand die het doorhad, op een enkel klasgenootje na. Tot Marit na het kringgesprek waarin ze zich voordeed als haar zus, zélf keihard moest lachen. Of de juf het echt niet in de smiezen had betwijfel ik, maar het verhaal doet het nog steeds goed op partijtjes.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)