Steeds meer ouders in Nederland hebben een EHBO-diploma

07.02.2018 11:26
ouders-ehbo-diploma

Steeds meer ouders willen in geval van nood goed beslagen ten ijs komen: het aantal bezitters van een EHBO-diploma voor baby’s en kinderen is de afgelopen twee jaar fors gestegen, blijkt uit onderzoek van Ouders van Nu

41 procent van de driehonderd ouders die meededen aan het onderzoek, heeft een erkende EHBO-cursus gevolgd.

 

Duur en tijdrovend

55 procent van deze groep heeft weleens een ‘ongeluk’ met hun kind meegemaakt. Een val (36 procent), snijden of stoten (22 procent), verbranding (15 procent) en verslikking (13 procent) komen het meeste voor. Vergiftiging en verdrinking gebeuren zelden, maar zijn wel de grootste angsten onder ouders. Toch heeft de meerderheid van de respondenten nog geen Eerste Hulp-cursus heeft gevolgd. De belangrijkste redenen? Duur en tijdrovend.

 

Lees ook
Bezorgde moeder Hanneke: ‘Het ongeluk veranderde het leven van mijn zoon’ >

 

‘Alle informatie helpt’

Om ouders het belang van zo’n cursus in te laten zien, publiceert Ouders van Nu in samenwerking met het Oranje Kruis verschillende video’s met tips wat te doen als je kind zich bijvoorbeeld verslikt of als er sprake is van verstikking. Hoofdredacteur Hilde Tholen: “Nee, het is geen vervanger van een officiële EHBO-cursus, maar alle informatie helpt. En hopelijk geeft het ook een extra zetje aan ouders om een erkende cursus te volgen.”

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >