Sportclub-vriendjespolitiek: ‘De kinderen van de voorzitter worden eerst ingedeeld’

11.04.2023 13:54
sportclub vriendjespolitiek Beeld: Getty Images

Het indelen van het selectieteam moet ergens beginnen. Maar als stomtoevallig de kinderen van de voorzitter als eerste worden ingedeeld, kun je dan spreken van vriendjespolitiek?

Annabelle (42), moeder van dochters Sophie (14) en Emma (11):

“Noem me naïef, maar ik had nooit verwacht dat over de ruggen van kinderen zulke politieke spelletjes zouden worden uitgevochten. Bij onze jongste dochter kon het nog toeval zijn. Zij kan leuk hockeyen, maar is geen toptalent. Dat Emma niet in het selectieteam terechtkwam en haar vriendinnetjes wel, was jammer maar te rechtvaardigen. Maar Sophie heeft écht aanleg. We horen het al jaren van ouders, trainers, coaches.

Lees ook – Sportclubjesgedonder: ‘Ik heb al een paar keer meegemaakt dat ouders elkaar uitscholden’ >

Als eerste ingedeeld

Bij het ingaan van het nieuwe seizoen werd ze ineens twee teams lager geplaatst. Stomtoevallig werden de twee dochters van de voorzitter, die van de penningmeester en de dochter van de coach zelf wel in het eerste ingedeeld. Onbegrijpelijk. Vooral voor Sophie zelf. Ze was hevig teleurgesteld. De tweede klasse waarin ze nu speelt is overduidelijk ver onder haar niveau.

“Overstappen is geen optie. En wie zegt dat bij een andere vereniging niet hetzelfde gebeurt?”

Ik heb Sophie gesteund, toegegeven dat ik het ook vreemd vond en het gebruikt als leermoment: maak er het beste van, want het leven is niet altijd eerlijk. Een andere club vind je hier in de buurt niet, dus overstappen is geen optie. En wie zegt dat bij een andere vereniging niet hetzelfde gebeurt?

Het bizarre vind ik dat het zo openlijk wordt gedaan. Een van de dochters van de voorzitter hebben ze uiteindelijk zelfs op doel gezet, zij kon het niveau conditioneel niet aan. Dan wil je wel gillen: wissel haar voor mijn dochter! Maar dat doe je niet. Anders lig je helemaal uit de gratie. We hopen in het volgende seizoen dan maar op meer geluk.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.