Speelhuisje in de tuin: deze leuke exemplaren zorgen voor uren plezier

17.05.2023 10:00
speelhuisje tuin

Elk kind droomt ervan: een eigen speelhuisje in de tuin. Perfect voor een spannend rollenspel met prinsessen, piraten, avonturiers of superhelden. Met een beetje fantasie tover je het speelhuis in de tuin om tot een waar sprookjeskasteel of een geheime schuilplaats. Dit zijn de leukste (en mooiste) speelhuisjes.

Op zoek naar een speelhuisje in de tuin? Dit zijn de leukste exemplaren.

Speelhuisje buiten in de tuin: goed voor de ontwikkeling van je kind

Naast het stimuleren van de verbeelding, zijn speelhuisjes ook een goede plek om te klimmen, glijden en rennen. Spelen in de frisse buitenlucht én motorische vaardigheden, zoals balans, coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen, ontwikkelen. Hoe fijn is dat? Nog leuker is het natuurlijk om het speelhuisje te delen met vriendjes, broertjes of zusjes. Leren ze meteen samen spelen, delen, compromissen te sluiten en kleine ruzietjes op te lossen. Goed voor de sociale interactie en communicatievaardigheden van je kind.

AXI speelhuisjes

De AXI speelhuisjes zijn gemaakt van duurzaam cederhout en hebben een natuurlijke uitstraling. Perfect als je liever geen schreeuwerig plastic in de tuin hebt. Het speelhuisje is verkrijgbaar in verschillende varianten, van simpel tot uitgebreid. Zo heeft de één een glijbaan, klimwand en een veranda, en ziet de ander eruit als een lief tuinhuisje.

Smoby speelhuisjes

Deze speelhuisjes zijn multifunctioneel, kleurrijk en gemaakt van stevig kunststof. En duurzaam, want de plastic onderdelen zijn anti-uv, waardoor je kinderen er jarenlang plezier van hebben. Lekker roetsjen van de glijbaan, een ‘eitje’ bakken in de keuken van het huisje of plantjes verzorgen in de zandbak – die gebruikt wordt als moestuin. Kortom: genoeg plezier te beleven. Als je dat wil, kun je de Smoby speelhuisjes ook binnenshuis gebruiken.

Lees ook: ‘Met dit buitenspeelgoed speelt mijn kind (3) het liefst’

EXIT speelhuisjes

Je zou er bijna zelf in willen wonen. De speelhuisjes van EXIT zijn niet alleen mooi om te zien maar ook van goede kwaliteit. Ze zijn gemaakt van cederhout, waardoor ze niet splinteren. Ook kunnen ze goed tegen een extreme weersomstandigheden. Ook handig: het dak is gemaakt van spatwaterdicht bitumen, waardoor je kinderen ook tijdens een flinke plensbui droog zitten. De EXIT speelhuisjes zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo kun je helemaal losgaan met een veranda, glijbaan en zandbak. En heb je iets minder ruimte in je tuin, dan zijn de eenvoudige speelhuisjes net zo leuk!

Feber speelhuisjes

Laat je kinderen zich urenlang vermaken in een speelhuisje van Feber. De kleurrijke en opvallende ontwerpen nodigen direct uit tot spelen. De speelhuisjes zijn makkelijk te monteren (ook fijn voor ouders, dus). De huisjes zijn in verschillende thema’s te verkrijgen, zoals een eco-huisje met zonnepanelen, een knalroze uitvoering of activity-speelhuis voor de sportievelingen onder ons.

SwingKing speelhuisjes

Van klein tot groot: met de speelhuisjes van SwingKing heb je er geen kind aan. Hoe groter je tuin, hoe groter het huisje, dachten ze bij dit merk. Het grootste exemplaar lijkt wel een tinyhouse. De mooie houten huisjes zijn gemaakt van duurzaam geïmpregneerd hout en hebben een klassiek ontwerp met een schuin dak, ramen en een deur. Bij het ene speelhuis ga je van de glijbaan, bij de ander is binnen van alles te beleven.

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.