‘Met dit buitenspeelgoed speelt mijn kind (3) het liefst’

10.07.2021 14:02

Van speeltuinen en voorleesboeken tot kindvriendelijke restaurants: elke week deelt een moeder van de Kek Mama-redactie haar favoriete tips. Dit keer: het favoriete buitenspeelgoed van Bobbi, de driejarige dochter van beeldcoördinator Lisa van Hal.

Onze tuin is onlangs helemaal opgeknapt dus we hopen deze zomer op veel zonnige dagen zodat we lekker naar buiten kunnen met de kinderen. Bobbi is ook echt dol op buitenspelen en dan met name met onderstaande items.

 

Watertafel

Wat is er leuker dan met water spelen? Deze watertafel met kraantjes, sproeiers en gezellige kleuren is favoriet. Wel oppassen dat-ie niet vol wordt gekieperd met zand (zoals Bobbi heeft gedaan), want dan ben je er wel even zoet mee om ‘m weer schoon te krijgen.

Speelzwembad

Dit badje heeft al voor zoveel speelplezier gezorgd. Er zit een kleine glijbaan, een watersproeier (waar je de tuinslang op kunt aansluiten) en een ballenbak op. De kinderen vinden het helemaal fantastisch. Er gaat niet heel veel water in, wat ik dan zelf weer een prettig idee vind. Daarnaast is het water daardoor lekker snel opgewarmd door de zon, wat voor een koukleum als Bobbi extra fijn is.

Lees ook
Dit zijn dé musthaves voor je LEGO-uitzet >

Stepje

Bobbi stept tegenwoordig bijna vaker dan dat ze loopt. Dit stepje is ideaal: je vouwt het zo in elkaar (handig als je op pad gaat en de step achterin de auto gooit) en het stuur kun je makkelijk verstellen. Grappig om te zien hoe snel ze uit de voeten kon met deze step en haar balans leerde bewaren. Wij zijn overigens all the way gegaan en hebben de step aangekleed met mandje en gekleurde slierten aan het stuur. Je kunt Bobbi dus niet missen als ze voorbij komt scheuren.

Strandset

Met het strand om de hoek gaan wij regelmatig even uitwaaien. Nadat ik een paar keer Bobbi’s schepje en emmertje was vergeten, heb ik nu standaard een strandsetje in de achterbak van de auto liggen. Er worden namelijk met alle liefde heel wat zandtaartjes voor mij gebakken.

Stoepkrijt

Een klassieker: stoepkrijt. Zo leuk om te zien wat voor mooie kunstwerken Bobbi hier altijd weer mee weet te maken.

Meer Editor’s Favorites? Elke zaterdag publiceren we een nieuwe lijst met tips.