Zoef zoef: 7x de leukste glijbanen voor in de tuin

26.06.2021 07:22
glijbanen kopen kind Beeld: Getty Images

Klauteren, naar beneden glijden en hup, nog een keer. Dit zijn de leukste glijbanen voor in je eigen tuin.

Op een glijbaan heeft je kind niet alleen de grootste lol, het is ook nuttig buitenspeelgoed: hij leert er namelijk onder meer z’n evenwicht mee te ontwikkelen. En vergeet het klimmen en klauteren niet, wat je kind op zo’n trappetje eindeloos doet.

Bij het uitzoeken van een glijbaan, is het belangrijk om na te gaan of hij veilig is om te gebruiken. Hier lees je waar je allemaal op moet letten.

Er zijn allerlei soorten glijbanen verkrijgbaar, in verschillende kleuren en maten. Sommige zijn speciaal voor baby’s, andere voor peuters of ze groeien met je kind mee. Wij hebben de fijnste modellen voor je op een rij gezet:

 

Glijbaan en sporttoestel

Officieel vanaf één jaar, maar heb je een avontuurlijke baby, dan kun je ‘m ook al helpen om deze leuke glijbaan te ontdekken voordat-ie z’n eerste kaarsje uitblaast. En lukt het glijden nog niet, dan is er genoeg te ontdekken met de knuppel, basketbal en honkbal.
– Kunststof
– Verbetert de grove motoriek
– Ook prima binnen te gebruiken

Bestel deze mini-glijbaan hier

 

Vroem vroem

Kruip achter het stuur van de auto, toeter erop los en glijd daarna achterop de glijbaan af. Extra leuk: onder de kap van de auto zit een zandbak verborgen. Zeker weten dat jij je kind de rest van de dag niet meer ziet.
– Vanaf 2 jaar
– 18 kg
– 120 x 40 x 74 cm

Koop deze superleuke auto-glijbaan

Perfect om te oefenen

Met drie treden is deze glijbaan perfect voor kleine kinderen vanaf 1 jaar. Hij is niet al te steil en bevat een aansluiting voor de tuinslag, waardoor je ‘m zo omtovert tot een waterglijbaan. Maar het leukst? Dat is misschien nog wel de prijs.
– 72 x 124 x 38 cm
– Lichtgewicht
– Gemakkelijk op te bergen

Ja, deze wil ik

Lees ook:
Deze leuke spelletjes doe je gewoon in de tuin >

Activity center

Je peuter leert z’n grove motoriek te verbeteren door te klimmen, glijden en kruipen op dit speeltoestel. Is-ie er honderd keer afgeweest? Dan kan hij z’n lol op met het activity center aan de zijkant of verstoppertje spelen onderop.
– Inclusief tien speelballen
– Leert je kind kleuren te herkennen
– Goed voor cognitieve vaardigheden

Met deze glijbaan is mijn kind uren zoet

 

Lekker stevig

Met een lengte van 120 cm is je kind even onderweg en door de afgeronde hoeken heeft-ie een vloeiende rit. Beneden aangekomen? Dan speert-ie zo weer de trap op. En geen zorgen dat de glijbaan wiebelt: de basis is speciaal gevormd voor extra stabiliteit.
– Brede treden
– 122 x 48 x 70 cm
– Ook verkrijgbaar in blauw/groen

Hier bestel je ‘m

 

XXL-glijbaan

Oké, hij kost een bom duiten, maar dan heeft je kind wel de gaafste glijbaan van de hele buurt. Met de Megagliss 2-in-1 glijbaan is het net alsof hij over de golven zoeft – zeker als je de waterfunctie aanzet.

Omdat-ie uit twee delen bestaat, kun je ‘m gebruiken vanaf twee jaar (de korte variant) en een jaartje later verlengen.
– Kunststof
– Opvouwbaar
– Met waterfunctie

Kopen

 

Dino

Jouw dinofan wil natuurlijk niets liever dan van z’n favoriete ankylosaurus glijden. Of is het een kleine T-rex? Ach, wat hij wil.
– Kunststof
– 115 x 91,5 x 68 cm
– Met verstopruimte

Deze vind ik leuk

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >