‘Sinds mijn zoon zijn been brak ben ik veel angstiger geworden als school belt’

22.06.2022 13:44
als moeder peuter niet altijd op telefoon Beeld: Getty Images

Als de school belt flitsen er tachtig scenario’s door je hoofd, geen van alle goede. Gelukkig is er niet altijd sprake van rampspoed. Ook Sandra (43), moeder van Nick (10), werd gebeld.

“Mijn toenmalige man werd gebeld of hij naar school wilde komen omdat Nick van destijds vijf omver was gelopen door een ander kind. Hij belde mij op om te vragen of ik kon gaan, want ik werkte er een kwartier vandaan.

Mopperend ging ik erheen: pfff, konden ze hem zelf niet even troosten? Wat een heisa om niks. Afijn, de pijn was toch wel hevig en voor de zekerheid bezochten we het ziekenhuis. Daar bleek de bovenbeen van het arme kind gebroken. Niek heeft bijna drie weken met zijn been in een katrol aan zijn bed gehangen. Daarna nog negen weken in een rolstoel gezeten en hij moest opnieuw leren lopen. Sindsdien ben ik veel angstiger geworden als school belt.

Lees ook: Kind hard gevallen? Zó weet je of het een kneuzing of breuk is >

Heisa om toch iets

Laatst belde hij zelf, hard huilend. Hij was bij de overblijf op het schoolplein en gevallen. Er was weer iets kapot.

“Ik direct mijn ex gebeld, die was er binnen vijf minuten en ik snelde uit mijn werk”

Ik direct mijn ex gebeld, die was er binnen vijf minuten en ik snelde uit mijn werk. Dit zou ons niet nog eens gebeuren. Maar dit keer golden zijn tranen slechts zijn bril. Die was gebroken door de val.”

Dit artikel staat in Kek Mama 05-2022.

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.