Dat ging ff mis: ‘Haar bovenste vingerkootjes stonden krom’

23.03.2022 06:37

Elke maandag vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Sabine (34) is getrouwd met Bas (32) en moeder van Esmée (8), Emma (6) en Esther (4).

“Onze drie dochters waren lief op de slaapkamer van Esmée aan het spelen toen we ineens een doffe dreun gevolgd door gegil hoorden. We schrokken ons rot. Vooral toen Emma hevig huilend naar beneden kwam terwijl ze haar rechterhand ondersteunde met de linker. Haar zussen renden achter haar aan, druk vertellend wat er gebeurd was. De meisjes hadden besloten om het – veel te zware – bed te verplaatsen en daarbij was Emma’s hand tussen het voeteneind van het bed en de muur bekneld geraakt.

 

Spoedeisende hulp

Emma klaagde over erge pijn en ik zag dat haar drie bovenste vingerkootjes krom stonden. Iets waar zij nog luider om moest huilen, toen ik dat opmerkte. Mijn man Bas belde de huisartsenpost en werd meteen doorverwezen naar de spoedeisende hulp. Bas ging met Emma naar het ziekenhuis. Omdat het al avond was, bleef ik met de andere twee meiden thuis. Op de eerste hulp zagen ze duidelijk dat haar vingers krom stonden en ze maakten foto’s van haar handje.

 

Lees ook
Dat ging ff mis: ‘We dachten dat onze dochter met haar handje tussen de schuifdeur had gezeten’ >

 

Gebogen

Wachtend op de uitslag pakte Bas Emma’s andere hand om te kijken of die misschien ook dikker was. Tot zijn verbazing zag hij dat de bovenste vingerkootjes van haar linkerhand precies zo krom waren als die vermeende geblesseerde andere hand. Emma kon ze allebei ook even goed bewegen! Bas voelde zich uiteraard vreselijk opgelaten over deze onterechte aanspraak van de zorg, alsof die niet al overbelast genoeg was. Hij besloot net te doen of zijn neus bloedde en te wachten op de mededeling van de arts dat er – zoals hij al verwachtte – gelukkig niks stuk was en ze weer naar huis mochten.

Eenmaal thuis hebben we smakelijk gelachen om onze blunder. Nog steeds heb ik werkelijk geen idee waarom het me zes jaar lang niet één keer is opgevallen dat alle vingers van mijn middelste dochter gebogen staan.”

 

Dit artikel staat in Kek Mama 02-2022.

 

Benieuwd naar meer moederblunders? Elke maandag lees je een nieuw ‘Dat ging ff mis’-verhaal op Kekmama.nl.