Voorlichtingmissers: ‘Die heeft lesbische moeders, dan valt ze toch op vrouwen?’

06.02.2023 06:52
Beeld: Getty Images

Kun je het nog zo goed met die kleine bengels voor hebben, blijken ze alsnog baas te zijn van hun eigen, soms nog wat bekrompen, gedachten.

Silke (40) heeft een co-ouderschap met haar ex en is moeder van Rowan (10) en Bo (6):

“De beste vriendin van Rowan groeit op bij twee moeders en twee vaders. Daar hadden we het eigenlijk nooit inhoudelijk over gehad thuis, ik dacht dat het voor Rowan ook de normaalste zaak van de wereld was. Ze weet wat homoseksualiteit is en dat elke samenlevingsvorm prima is.

Ondertussen raakt ze zelf ook nieuwsgierig naar de liefde. Ze giechelt als ik vraag of ze weleens iemand leuk vindt en zwijmelt bij series over verliefdheid. ‘Leuk hoor, en praat je daar dan ook over met je beste vriendin?’ vroeg ik. ‘Hallo mam,’ reageerde ze, ‘natuurlijk niet. Die heeft lesbische moeders, dus dan valt ze toch op vrouwen?’”

Viespeuken

Marit (39) is single moeder van Olivier (8) en Nina (6):

“Nina had net geleerd waar baby’s vandaan komen en moest het nieuws nog even verwerken. Dus hadden papa en ik dat dan vroeger ook weleens gedaan, vrijen? ‘Inderdaad schat,’ antwoordde ik, ‘anders waren je broer en jij er niet geweest.’ ‘Dan ga ik mooi bij tante Marijke en Esther wonen’, concludeerde Nina. ‘Die doen dat tenminste niet.’”

Lees ook – Jennifer (37) en Per (41) zijn single, gay en delen een co-ouderschap over baby Bas >

Er mist hier iets

Monique (37) woont samen en is moeder van Matthew (9):

“Mijn broer en zijn man wonen in een minimalistisch designappartement. Absoluut prachtig, maar niet bepaald kindvriendelijk. Toch mag alles er. Ze zijn allebei dol op Matthew en staan hele dagen met hem in de keuken, doen verstoppertje en ravotten in de woonkamer.

“Jullie hebben duidelijk een vrouw nodig, het is hier dóódongezellig”

Tijdens ons laatste bezoek keek Matthew nog eens kritisch om zich heen, besloot zijn mening over de exclusieve inrichting niet langer onder stoelen of banken te steken en verkondigde: ‘Jullie hebben duidelijk een vrouw nodig, het is hier dóódongezellig.’”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.