‘Voor ik het wist, zat ik hartstochtelijk met een vrouw te zoenen’

17.04.2021 09:49
affaire vrouw zoenen

Ilja (38) was op vakantie met haar zoon Dion (10), dochter Maartje (7) en haar man Xander, toen ze hevig verliefd werd op Kim (29). ‘Ik wist niet wat me overkwam.’

“Kim was de vriendin van Dorette, een tennismaatje van mijn man Xander. Ik zag het stel niet vaak, maar soms kwamen ze na afloop van een competitie bij ons barbecueën of een roseetje drinken. Ik vond Kim best een gezellige meid, maar verder ging mijn interesse in haar niet.
 

Met z’n allen

In de zomer gingen we met ons gezin drie weken naar een camping in de buurt van Venetië. Xander nodigde spontaan Dorette en Kim uit ons te vergezellen. Onze staanplaats was groot genoeg voor nog een caravan. Dat overlegde hij overigens niet met mij. Mijn ex-man kan moeilijk alleen zijn, hij moet altijd mensen om zich heen hebben. We gingen ieder jaar met een club van zestien op wintersport, ’s zomers ­namen we de oma’s en opa’s vaak mee naar de camping en zelfs toen we een keer romantisch samen een weekendje Barcelona deden, ­zorgde hij dat we ‘toevallig’ in hetzelfde hotel zaten als zijn voetbalploeg.

Het verbaasde me dus niet dat hij vrienden mee had gevraagd, alleen vroeg ik me af wat er leuk aan was voor een jong lesbisch stel om drie weken op een paar vierkante meter te zitten met een gezin met twee kinderen.

Maar het werd leuk. Véél leuker dan ik had gedacht. Overdag waren Xander en Dorette op de tennisbaan te vinden. De kinderen lagen in het zwembad, dus ik had alle tijd om met Kim te kletsen. Door een meniscusblessure liep ze met krukken en was aan de caravan gekluisterd. We deden samen boodschappen, kookten en voerden diepzinnige gesprekken. Over het leven, over onze dromen en over onze relaties – en vooral wat we daarin misten.
 

Hartstochtelijk zoenen

Op een avond zaten we bij kaarslicht aan de rosé. We hadden allebei te veel wijn op en werden openhartiger. Ik weet niet meer precies wat de aanleiding was, maar Kim gaf me een knuffel en drukte zich stevig tegen me aan. Ik voelde haar borsten op de mijne, rook haar geur en ineens sloegen de vlammen me uit. Ik wist niet wat me overkwam. Ik keek Kim net even te diep in haar ogen en ze vroeg me lief of ik weleens had gekust met een vrouw. ‘Nee’, antwoordde ik, en gaf haar spontaan een zoen op haar mond. Ze kuste me lang en intens terug en voor ik het wist zaten we hartstochtelijk te zoenen.
 

Lees ook
‘Ons kind krijgt twee moeders, hoe moet ze ons noemen?’ >

 

Aardverschuiving

Vanaf dat moment was er geen houden meer aan. Zodra ’s morgens het hele spul vertrokken was richting sport­velden en zwembad, trokken wij ons discreet terug in de caravan om te vrijen. Niet all the way, maar behoorlijk ver. Na de vakantie ging onze affaire even door, totdat we allebei niet meer konden liegen en onze relatie opbiechtten aan onze partners. Wat een aardverschuiving veroorzaakte. Xander was woedend – en terecht. Hij zette me direct het huis uit. De kinderen waren in de war. Ik heb ze een paar weken niet gezien en dat was ontzettend moeilijk. Godzijdank trok Xander weer bij. Samen vertelden we de kinderen dat papa en mama niet meer boos op elkaar waren en nog steeds even veel van hen hielden.
 

Raak

Xander staat aan onze kant, maar hij is een van de ­weinigen. Mijn familie veroordeelt me nog steeds, net als de rest van mijn omgeving. Vreemdgaan is op zich al verderfelijk, maar dan ook nog met een vrouw! Ik snap dat wel, ik vond het zelf ook een shock dat ik verliefd kon worden op een vrouw. Maar dat ik openstond voor een ander verbaasde me niet. Xander en ik leefden al jaren meer naast elkaar dan mét elkaar. En Kim raakte mijn hart. Overigens voel ik me helemaal niet lesbisch. Ik ben verliefd geworden op Kim en zij was toevallig een vrouw. Ik ga er niet van uit, maar als dit ooit uitgaat wordt mijn volgende partner weer een man.”
 

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer persoonlijke verhalen over liefde en relatie? Volg ons op Facebook.