De onheil van playdates: ‘Ze was een stuk van haar paardenstaart kwijt’

13.12.2022 07:31
jongste-kind-vervelendste

Ze kunnen leuke initiatieven verzinnen, die kleine draken, maar goedbedoelde plannetjes lopen niet altijd op rolletjes.

Erna (36), moeder van Silke (6):

“Ik sorteerde boven de was, mijn dochter en haar vriendinnen Lieke en Benthe knutselden in de huiskamer. Ze waren zo lekker bezig, dat ik nog wat shirtjes wegstreek. Daarna trof ik beneden drie verknipte kinderen aan. Silke miste een van haar schattige staartjes, Benthe had geen pony meer en Lieke was een stuk van haar paardenstaart kwijt. De meiden keken sip: kappertje spelen was moeilijker dan ze hadden verwacht.”

Lees ook – Opvoedbloopers: ‘Zat ik daar, onze zoon te voeden met een slagroomspuit’ >

Jozef at het kindje Jezus op

Brigitte (40), moeder van Lois (8):

“Mijn schoonouders hadden Lois in december alles verteld over de geboorte van het kindje Jezus. Ze was met opa en oma naar een levende kerststal in de kerk geweest en de hele dag door zong ze Gloria in excelsis deo. Het verbaasde me niet dat ze haar vriendin Julia (8) ook aanstak met haar enthousiasme.

“Het hele gezin was in shock”

Toen Julia’s moeder vertelde dat de meiden op initiatief van Lois een kerststal hadden nagebootst met hun twee katten en de cavia in de hoofdrol, leek me dat in eerste instantie reuze schattig. Tot ik hoorde dat kat-Jozef zich niet zo had gehouden aan het thema en cavia-Jezus had opgegeten. Het hele gezin was in shock.”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.