‘Ja papa, als mama straks weg is komt jouw vriendin’ en andere gênante schoolpleinmomenten

02.06.2023 03:45
man trekt eigen plan vakantie boeken mee Beeld: Unsplash

Alles heb je over voor die kleine rakker. Tot die draak besluit om jouw geheimen te delen met het hele schoolplein.

Luc (29), vader van Anna-Sophie (11) en Layla-Rose (8):

“Mijn vrouw had avonddienst en ’s middags zou vriendin Sandra bij ons op bezoek komen, niet handig voor onze dochter om dan een playdate te plannen.

Eenmaal in de klas wilde ik dit nog even herhalen bij Anne-Sophie van destijds vijf. Ik vroeg: ‘Weet je nog wat we hadden afgesproken over vanmiddag?’ Zegt Anne-Sophie, midden in een volle kleuterklas: ‘Ja papa, ik weet het, als mama straks weg is komt jouw vriendin.’ Ik voelde me toch geroepen om deze opmerking toe te lichten aan de andere aanwezige ouders.”

Hooggewaardeerde juf

Lian (45), moeder van Juliëtte (13) en Arinka (11):

“Twintig jaar geleden begon ik net als juf in de onderbouw. Een van de kleutertjes uit mijn klas riep spontaan: ‘Mijn papa vindt jou een lekker stuk!’ Ik voelde me vereerd.

Lees ook – Moedersmoesjes: ‘Ik verzon dat ik me niet lekker voelde’ >

Mama en de papa’s

Anouska (33), moeder van Sofie (5) en Tijn (4):

“Op een overvol schoolplein riep ik mijn dochter Sofie met de woorden: ‘Kom schat, we gaan snel naar huis want papa komt zo!’ Sofie riep over het hele plein heen: ‘Welke papa?’ Eh… ze heeft er maar één. Die woont bij ons zolang als zij leeft. Maar door haar vreemde reactie keken andere moeders naar mij alsof ik elk weekend een andere vader mee naar huis nam.”

Dat je het alvast weet

Marisa (32), moeder van Kasper (9):

“We wilden dolgraag eerder vertrekken om de wintersportfile te omzeilen. Mijn man en ik bespraken dat we dan Kasper gewoon twee dagen ziek zouden melden, om niks te hoeven regelen met verlofbriefjes. Prompt stapt hij de volgende dag de klas in: ‘Juf, volgende week donderdag en vrijdag ben ik ziek, dus dan ben ik er niet.’”

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.