6 dingen waar je niet snel over nadenkt maar wat voor juffen en meesters heel normaal is

14.09.2023 07:12
soeciaal-onderwijs-volle-klassen-lange-wachtlijsten

Om het ook eens van de andere kant te bekijken. Kun je er als schoolpleinmoeder rekening mee houden.

Zes dingen waar jij niet zo snel over nadenkt maar wat voor juffen en meesters dagelijkse kost is.

Altijd koude koffie

Als je voor de klas staat ‘moet’ je koude koffie of thee lekker vinden. Er is altijd wel weer een kind met een héle belangrijke vraag. Of iemand moet plassen. Maar goed, dit herken je als moeder misschien ook wel.

Herkend worden in het ‘wild’.

Rustig op zaterdag door de stad lopen is er niet meer bij. Altijd en overal kom je wel leerlingen tegen die je begroeten of zelfs om de nek vliegen. Juf! Juf!

Korte werkdagen? 

Mensen die altijd suggereren dat het korte werkdagen in het onderwijs zijn, nee hoor. Werkdagen lopen gewoon van 8.00 tot 17.00 uur. Want als de kinderen naar huis gaan, gaat jouw werk nog wel even door. En daar komt het nakijken of het voorbereiden in de avonden en in het weekend ook nog bij.

Plassen

Iedere dag wordt het uithoudingsvermogen van je blaas weer getest, want plassen doe je alleen voor en na schooltijd. Je kunt nu eenmaal niet even 30 kleuters alleen laten in een klaslokaal.

Kinderen die je ‘mama’ noemen

Soms floept het woordje ‘mama’ in plaats van ‘juf’ eruit bij kinderen. Kinderen zien het soms als beschamend maar indirect is het toch wel een beetje een compliment.

Vragen, vragen en nog meer vragen

Elke dag word je overspoeld door duizenden vragen, waar je zelf ook niet altijd het antwoord op weet. Waarom zijn er bananen? Waarom zit Max daar? Hoe kan het dat de zon schijnt? Is er in elk land een Schiphol? Hoeveel poten heeft een duizendpoot nou echt?

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.