Overvolle groepsapp: ‘Er komt regelmatig een kind te laat voor een wedstrijd door alle onzinberichten’

24.04.2023 14:20
sportclubjes groepsapp Beeld: Getty Images

Overladen worden met duizenden smileys of uiteindelijk toch langs de lijn staan fluiten, omdat niemand anders reageert. Het is wat, die groepsapps.

Maurice (37), vader van Dean (14), Dex (10) en Julia (7):

“Superleuk hoor, dat onze kinderen sporten, maar al die appgroepen… Zeker als je drie kinderen hebt zijn het net bombardementen.

Emoji-terreur

De berichten over aankomende trainingen en wedstrijden worden afgewisseld met tien keer zoveel ruis. Ziekmeldingen die 25 keer worden beantwoord met ‘beterschap’, idem voor verjaardagen, maar dan met ‘gefeliciteerd’ in allerlei soorten en voorzien van emoticons. Afspraken over wie er kan rijden of wie deze week de wastas heeft, maar ook verloren voorwerpen worden besproken.

“Door al die vervuiling is de feitelijke informatie vaak allang niet meer leesbaar”

Door al die vervuiling is de feitelijke informatie vaak allang niet meer leesbaar. Het gaat ook regelmatig mis. Dan komt een kind te laat voor een wedstrijd of iemand komt helemaal niet opdagen, alleen maar omdat de aanvangstijd of zijn afmelding niet meer te vinden was tussen de honderden smileys en onzinberichten.”

Lees ook – ‘Op het hoogtepunt van de app-horror zat ik in 68 groepsapps, alleen al voor de kinderen’ >

Vooruit dan

Babette (35), moeder van Daan (9) en Max (7):

“Het eerste ‘Jongens, wie kan er zaterdag fluiten en wie wil een bardienst draaien?’-bericht in de groepsapp negeer ik nog. Wij niet, denk ik dan. Wij hebben het de vorige keer al gedaan. En eigenlijk de weken ervoor ook al regelmatig. Maar ook de anderen blijven stil. Pas op vrijdag verschijnen er een paar lauwe excuses: sorry verjaardag/knie verdraaid/geen oppas voor de baby.

Dan begin ik ’m te knijpen. We kunnen onze coach toch niet laten zitten? En Annie, die arme 72-jarige vrijwilligster alleen de tosti’s laten bakken? Eind van het liedje is dus dat mijn man Marcel scheidsrechter is en ik de halve ochtend trekdroppen en AA’s verkoop. Ik doe het voor onze kinderen, maar eigenlijk houd ik hiermee de laksheid van andere ouders in stand.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.