Overladen worden met duizenden smileys of uiteindelijk toch langs de lijn staan fluiten, omdat niemand anders reageert. Het is wat, die groepsapps.
Lees verder onder de advertentie
Maurice (37), vader van Dean (14), Dex (10) en Julia (7):
“Superleuk hoor, dat onze kinderen sporten, maar al die appgroepen… Zeker als je drie kinderen hebt zijn het net bombardementen.
Lees verder onder de advertentie
Emoji-terreur
De berichten over aankomende trainingen en wedstrijden worden afgewisseld met tien keer zoveel ruis. Ziekmeldingen die 25 keer worden beantwoord met ‘beterschap’, idem voor verjaardagen, maar dan met ‘gefeliciteerd’ in allerlei soorten en voorzien van emoticons. Afspraken over wie er kan rijden of wie deze week de wastas heeft, maar ook verloren voorwerpen worden besproken.
“Door al die vervuiling is de feitelijke informatie vaak allang niet meer leesbaar”
Lees verder onder de advertentie
Door al die vervuiling is de feitelijke informatie vaak allang niet meer leesbaar. Het gaat ook regelmatig mis. Dan komt een kind te laat voor een wedstrijd of iemand komt helemaal niet opdagen, alleen maar omdat de aanvangstijd of zijn afmelding niet meer te vinden was tussen de honderden smileys en onzinberichten.”
“Het eerste ‘Jongens, wie kan er zaterdag fluiten en wie wil een bardienst draaien?’-bericht in de groepsapp negeer ik nog. Wij niet, denk ik dan. Wij hebben het de vorige keer al gedaan. En eigenlijk de weken ervoor ook al regelmatig. Maar ook de anderen blijven stil. Pas op vrijdag verschijnen er een paar lauwe excuses: sorry verjaardag/knie verdraaid/geen oppas voor de baby.
Dan begin ik ’m te knijpen. We kunnen onze coach toch niet laten zitten? En Annie, die arme 72-jarige vrijwilligster alleen de tosti’s laten bakken? Eind van het liedje is dus dat mijn man Marcel scheidsrechter is en ik de halve ochtend trekdroppen en AA’s verkoop. Ik doe het voor onze kinderen, maar eigenlijk houd ik hiermee de laksheid van andere ouders in stand.”
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Als ouder probeer je alles zo goed mogelijk te doen voor je kind. Maar wat als je goede intenties onverwacht botsten met de – soms bijzondere – schoolregels? Isa ontdekte dit op de harde manier toen een onschuldige waterfles voor drama zorgde.
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (7) en Lilou (4). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.
Bizarre, hormonale of gewoonweg crazy aankopen. We doen ze allemaal weleens. Wekelijks vertelt een moeder aan Kek Mama over haar grootste, duurste of vreemdste miskoop. Deze keer Chantal (35) die een dure winterjas kocht voor haar dochter.
Kinderen slepen hun knuffel overal mee naartoe. Ze slapen met hun lievelingsbeer en troosten zich ermee bij verdriet. Maar wist je dat sommige ouders de knuffels van hun kind regelmatig opbergen in de vriezer? De reden is verrassend.
Wat als je tegelijkertijd zwanger blijkt te zijn met je schoonzus, maar hun kindje niet levensvatbaar blijkt te zijn? Geluk en verdriet gaan hand in hand, ervaarde Natascha aan den lijve.
Schoonmoeders: je kunt niet zonder ze, maar soms halen ze ook het bloed onder je nagels vandaan. Zeker als ze, met de beste bedoelingen, over je grenzen heen walsen. Maria kon haar ogen niet geloven toen haar baby na een dagje bij oma met gaatjes in haar oren thuiskwam.