‘Hij duwde het oude TikTok-filmpje onder mijn neus: ‘Mama, wat is dit?!”

27.08.2023 23:48
telefoonverslaafd Beeld: Shutterstock

Die digitale opvoeding is toch best handig, van tijd tot tijd. Zoals wanneer je kind ineens komt aanzetten met een van je oude video’s.

Charlotte (42): “Ik schreef een boek over het moederschap (Supermama’s, the true story), en ik kreeg vaak de reactie: ‘Herkenbaar!’ En zo begon ik met filmpjes over andere onderwerpen waar veel ouders zich in herkennen.

Bij één filmpje zat ik met mijn hoofd in mijn keukenkastje uit te leggen hoe je zelf kan snaaien terwijl je je kinderen al nee hebt verkocht. Het grappige was dat, net toen ik een enorm paasei in mijn waffel stak, mijn zoon vroeg: ‘Wat heb je in je mond?’ Ik antwoordde: ‘Niks!’, al klonk dat meer als: ‘Nikfffff!’. Niet gepland, maar dat maakte het extra leuk en dus postte ik het filmpje.

Lees ook – Digitaal opvoeden: zó doen andere moeders dat >

Leg dat maar eens uit

Afijn, dik een jaar later duwde mijn zoon James, toen zeven, ineens zijn telefoon onder mijn neus met exact dit TikTok-filmpje en zei hij verontwaardigd: ‘Mama, wat is dit?!’ Ik voelde me echt een beetje betrapt en vond het ook wel confronterend.

“Ik voelde me echt een beetje betrapt en vond het ook wel confronterend”

Als de kinderen heel klein zijn, kun je van alles over ze posten en zien ze het toch niet, maar nu had zijn grote zus een telefoon en daarmee was het pad gebaand voor de jongste. En dus had hij een oude telefoon waarop hij spelletjes kon doen, appen, en eh… TikTok-filmpjes bekijken.”

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.