‘Mijn allerliefste neefje had op mijn peperdure wengé visgraatvloer getekend’

07.11.2023 05:32
planning vol afspraken Beeld: Getty Images

Onbetaalbaar zijn ze, die kleine draken, maar ze kosten ook een flinke duit. Vooral als ze in hun kinderlijke onschuld het een en ander de vernieling in helpen.

Kosten € 1300

Bregje (47): “Terwijl mijn zus en ik druk aan het kletsen waren in de woonkamer en keuken, was Ties (3) zoet op de grond aan het spelen met zijn speelgoed. Dachten we. Maar terwijl wij druk waren met elkaar, bleek mijn allerliefste neefje op mijn peperdure wengé visgraatvloer patronen getekend te hebben met een dikke stift.

Lees ook – “Mijn zoon (2) ‘maakte een tekening’ op de televisie. Een duur geintje” >

Net als op tv

Mijn zus Maaike en ik zagen een cirkel, toen nog een en nog een… De hele vloer was ondergekalkt. Wij schrokken ons kapot en vroegen: ‘Ties! Wat heb je gedaan?’ Hij keek zelf erg trots bij zijn werk. ‘Nou’, zei hij, ‘ik heb patronen gemaakt, net als bij de Umizoomi’s!’ Zo’n leuk peuterprogramma op Nickolodeon Junior waar hij dol op was en waarvan hij de kunst had afgekeken.

“Dit werd een gevalletje verzekering, dat was vrij snel duidelijk”

Mijn zus en ik… Tja, naast de tranen in de ogen omdat de vloer verwoest was, hadden we tranen in onze ogen van het lachen. Dit werd een gevalletje verzekering, dat was vrij snel duidelijk. Een deel van de vloer werd vervangen, de rest is geschrobt en opnieuw behandeld om alle Umizoomi-patronen ervan af te krijgen. Kinderen, hè…”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.