Als mama even niet oplet: ‘Het leek alsof er een moordscène was opgenomen’

23.06.2022 13:31
mama niet oplet moordscene lipstick Beeld: Getty Images

Hoe krijgen die kleine mormels dat toch voor elkaar, dat ze maximaal effect weten te sorteren wanneer hun moeder drie seconden de kamer uit is. Sietske weet er het fijne van.

Sietske (36), moeder van Desley (10), Noëmi en Kiyla (8) en Xenn (4):

“Noëmi en Kiyla zijn gek op make-up en zaten lekker op hun kamer wat te tutten. Leek onschuldig, was het niet.

“Het leek alsof er een moordscène was opgenomen, alles zat onder de rode vlekken”

Mijn man liep na een kwartiertje nietsvermoedend de trap op en trof allemaal ‘bloedsporen’ in huis aan. Het leek alsof er een moordscène was opgenomen, alles zat onder de rode vlekken, handdrukken en vegen. Op de boarding van de trap, de treden, het behang en de deuren boven. Ook de wastafel was helemaal roze.

Lees ook – Draag je graag make-up? Dan zijn deze beauty tools onmisbaar >

Moordaanslag met lippenstift

Blijkbaar waren ze volledig losgegaan met de make-up, alleen niet op elkaar maar op het huis. Op één slaapkamer na waren alle kamers besmeurd: hun lichthouten bed, de mooie witte verkleedkist, maar ook het net nieuw geleverde laminaat. Alles zat onder de rode nagellak en lippenstift. Het heeft dagen gekost voordat we alles redelijk schoon kregen. Vooral de vette lippenstift was hels.

Als straf mochten ze een jaar lang niet in de buurt komen van make-up. Afgelopen augustus liep die termijn af. Nu mogen ze er alleen nog onder strikt toezicht mee spelen.”

Dit artikel staat in Kek Mama 04-2022.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.