Kleuters doen onmogelijke klusjes in Netflix-serie Old Enough: alleen naar de stomerij of boodschappen doen

12.04.2022 19:12
Kind doet boodschappen Beeld: Getty Images

Nieuw is-ie niet, maar ineens is er veel om te doen: de Japanse realityserie Old Enough. In afleveringen van gemiddeld tien minuten worden kinderen van twee tot vijf jaar oud op pad gestuurd om klusjes te doen. Niet zomaar klusjes: heel ingewikkelde klusjes.

Boodschappen doen, verse sinaasappelsap maken, kleding naar de stomerij brengen en inkopen doen op de vismarkt: niet bepaald taken die je je kleuter zou geven, en al helemaal niet in hun uppie. Toch sturen Japanse ouders hun kroost met die missies op pad. En dat gaat verrassend vaak best goed.

Geklets

Het mooiste aan de afleveringen is misschien nog wel dat de kinderen een microfoon dragen. Je hoort een hoop geklets, vooral tegen zichzelf, in een poging de ingewikkelde taak te onthouden. Ondertussen hoor je commentaar van een Japanse comedian.

Veiligheidsteam

De kinderen worden niet geholpen bij hun klussen, maar helemaal alleen zijn ze niet. Om de veiligheid te waarborgen worden de kleuters in de gaten gehouden door een veiligheidsteam vermomd als tuinmannen, supermarktbezoekers en voorbijgangers.

Hitserie

Old Enough werd voor het eerst uitgezonden in 1990 en is heel populair in Japan. De laatste jaren wordt er twee keer per jaar een drie uur lange special uitgezonden. Seizoen 1 van de hitserie zie je nu op Netflix.

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief