Logeetjes in huis: “s Avonds doken er allemaal vreemden op aan de deur’

03.10.2022 08:43
man heeft geen idee van bestelwoede Beeld: Shutterstock

Ach, die logeerpartijtjes: knus in de pyjamaatjes, voorlezen en nog even kletsen voor het slapengaan. In werkelijkheid gaat het alleen vaak een tikkeltje anders.

Eva (39), moeder van Sophie (17), Lieke (15), Morris (9) en Emma (1):

“Het is alweer acht jaar terug, die logeerpartij van onze oudste, maar mijn man Daniël kan er nog kwaad om worden. Sophie had een vriendin te eten en slapen en ze waren lief aan het spelen. Tenminste, dat dachten wij.

Ophalen

’s Avonds dook er een man op aan de deur: er zou een pakket voor hem bij ons zijn bezorgd. Wij wisten van niks, waarschijnlijk een misverstand. Niet veel later belde er nog iemand aan en een halfuur later weer en daarna wéér. Allemaal hetzelfde verhaal: ze moesten hier iets ophalen.

“Daniël vreesde dat er iets ging gebeuren”

Daniël schrok. Hij werkt voor een farmaceutisch bedrijf en soms weten bepaalde actievoerders zijn adres te achterhalen. Onze auto is ook al eens beklad. Daniël vreesde dat er ’s avonds iets ging gebeuren. Hij informeerde de politie en hield die nacht de wacht op de bank. Gelukkig bleef het rustig.

Lees ook – 7x kinderen die denken heel slim (en dus grappig) te zijn >

Pretpakketjes

’s Morgens aan de ontbijttafel hoorden we waarom. Al giebelend biechtte Sophie op dat zij toch zoiets leuks hadden gedaan. Ze hadden slijmerige kijkdozen gemaakt en lukraak wat mensen gebeld van de telefoonboom van de hockeyvereniging van vriendin Anna met de mededeling dat er hier een pakket voor ze was bezorgd. De bedoeling was dat ze dan zo’n doos van hen zouden krijgen. Alleen tegen de tijd dat die mensen langskwamen, waren ze buiten aan het spelen, dus alle pretpakketjes stonden nog ongeopend op haar kamer.

“Het heeft lang geduurd voordat er weer iemand mocht komen logeren”

Daniël flipte bijna. Na een nacht zonder slaap was hij niet voor rede vatbaar. Ik heb hem echt moeten tegenhouden het logeetje niet direct, nog in pyjama, naar huis te sturen. Het heeft lang geduurd voordat er weer iemand mocht komen logeren.”

Dit artikel staat in Kek Mama 09-2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.