Zó maak je een leuke kijkdoos met je kind

10.10.2020 09:08
tips-maken-kijkdoos-kind

Die stapel lege schoenendozen in de berging is voor jou een doorn in het oog, je kind kan er de leukste dingen mee maken. Een kijkdoos, bijvoorbeeld. En dan komen deze tips goed van pas.

 1. Een ‘basic’ kijkdoos maak je van een schoenendoos, maar die regel is natuurlijk niet in beton gegoten. Je kunt ook voor een enorme verhuisdoos gaan of juist voor een luciferdoosje, wc- of keukenrol. Ook leuk: een leeg drinkpak half opensnijden, zodat het van bovenaf lijkt alsof je in een etalage kijkt.
   
 2. Voor de luie knutselaar (of voor kinderen met een korte spanningsboog) zijn er online genoeg kant-en-klare varianten te vinden. Google maar eens op ‘kijkdoos print’ of zoek op Pinterest – hoef je de boel alleen nog in te kleuren en uit te knippen.
   
 3. Niet heel gepast in dezen, maar denk out of the box. Van een prop papier tot de dop van je drinkfles en alles wat je anders weg zou gooien: je kunt meer gebruiken dan je denkt. Lekker milieuvriendelijk en je traint het creatieve brein van je kind (en jezelf) er nog mee ook.
   
 4. Geen idee wat je in de kijkdoos moet plakken? Hang er een opvoedkundig tintje aan. Voorbeeld: als je kind het spannend vindt om naar de tandarts te gaan, maak de praktijk na. Gaan jullie voor het eerst op vakantie? Kies dan voor een strand (met zand uit de tuin?). Afijn, zo moeilijk hoeft het allemaal niet te zijn.
   
 5. Tip der tips: ga voor stevig papier als je de poppetjes uitknipt. Anders bestaat de kans dat ze slap en gestrekt in de doos liggen. En da’s geen gezellig gezicht. (Oh, of kies gewoon voor Playmobil-poppetjes…)

Hieronder vind je nog wat inspiratie: 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Taartdoos DIY ? ✂️?

Een bericht gedeeld door Meesterbakker Roodenrijs brood (@meesterbakker_roodenrijs) op

 

 

Lees ook
‘En toen vond ik het winnende lot tussen de knutsels’ >

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >