Lieve buur: ‘Mijn dochter had allerlei briefjes met scheldwoorden door de brievenbussen gegooid’

22.05.2023 06:12
dochter briefjes scheldwoorden buren Beeld: Getty Images

Dat woordjes oefenen, een nare bijnaam verzinnen of met je kind de natuur verkennen zulke blunders konden veroorzaken, dat zagen deze ouders niet aankomen.

Yvonne (36), moeder van Jana (7) en Emmy (2,5).

“Ik hou zelf erg van lezen en schrijven en dit is iets wat ik de meiden ook probeer bij te brengen. Ik lees ze elke avond voor en stimuleer Jana met het oefenen van woordjes schrijven. Daar is ze kennelijk in doorgeschoten, maar dat kreeg ik pas door toen er op een avond meerdere boze buren aan mijn deur kwamen.

Mijn schrijfstertje had kennelijk allemaal briefjes geschreven en in onze straat door de brievenbussen gegooid. Allemaal leuk en aardig, ware het niet dat er op die briefjes ‘kut klootzak’ stond geschreven. Foutloos gespeld, dat wel.”

Lees ook – Playdate-blunder: ‘Weer moest ik zijn moeder bellen om excuses aan te bieden’ >

Nieuwe bijnaam

Emily (35), moeder van Jim (8) en Ivy (6).

“Kleine potjes hebben grote oren. En ja, met bijnamen moet je voorzichtig zijn, zeker in het bijzijn van je kinderen. Stom genoeg weerhield dat mij er niet van om onze pinnige altijd-wat-te-zeuren buurvrouw De Karbonkel te noemen, ook in het bijzijn van Jim.

“Kleine potjes hebben grote oren”

Die vervolgens toen hij een keer door deze buuf tot stilte werd gemaand omdat hij ‘te luidruchtig’ op onze trampoline sprong – ik zei toch al dat het een zeur is – naar haar sneerde: ‘Naar jou hoef ik niet te luisteren, stomme Karbonkel!’ Welk kind verzint nou zelf zo’n bijnaam: een en een is twee, dat snapte de buurvrouw ook wel. Als blikken konden doden…”

Kleine hartendief

Pien (34), moeder van Reva (9) en Daan (7).

“Als docente biologie vind ik het altijd leuk om Reva en Daan alles te leren over de natuur. Tijdens wandelingen wijs ik planten en bloemen aan, en vooral Daan neemt alles gretig in zich op. Op een dag kwam hij thuis met een zelfgeplukte bos dahlia’s, ranonkels en anemonen. Prachtig hoor, maar ik wist meteen dat dit niet kon kloppen.

Na enig aandringen kwam de aap uit de mouw: Daan had de bloemen geplukt uit de tuin van het bejaardentehuis bij ons om de hoek. Ik hoop maar dat niemand hem heeft herkend.”

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.