Dat ging ff mis: ‘Door de brievenbus probeerde ik haar te troosten’

19.07.2021 14:12
dat ging ff mis door brievenbus troosten

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop ze even he-le-maal de mist in ging.

Anneke (34), getrouwd, moeder van vier kinderen van 11, 10, 8 en 5.

“Lenthe, onze jongste dochter, was bijna twee en had een onvervalste peuterpuberdriftbui. Om die te doorbreken stelde ik voor samen naar de supermarkt te gaan. Maar mevrouw weigerde zich aan te kleden. Na vijf minuten had ik er genoeg van. In mijn jaszak voelde ik mijn huissleutels, dus zei ik plagend: ‘Oké, dan gaat mama nu alleen boodschappen doen’, en ik liep de deur uit.

Lenthe kwam direct tot besef en riep me achterna, terwijl ze haar jasje pakte: ‘Ikke wel mee mama!’ Lachend pakte ik mijn sleutel om de deur weer te openen, maar zag tot mijn schrik dat het slechts mijn fietssleutel was. Ik baalde verschrikkelijk, maar was niet in paniek.

Lees ook – 34 dingen die je zegt als je peuter een driftbui krijgt op straat >

Door de brievenbus

Mijn man werkt bij de brandweer en ik wist dat die altijd uitrukken bij een opgesloten kind onder de twee. Maar dat zou betekenen dat ze ons slot moesten forceren, best zonde. In principe hoefde Lenthe alleen de klink naar beneden te trekken om mij weer binnen te laten, alleen hing die net te hoog.

Gelukkig was Lenthe vroegwijs. Ik kon haar door de brievenbus aanmoedigen mij te helpen: ‘Klim maar op het schoenenkastje en probeer dan of je erbij kan’, maande ik haar. Prompt viel ze daar vanaf. Ik voelde me ellendig en probeerde haar te troosten door de brievenbus. ‘Grote meid hoor! Pak je stoeltje maar.’ Maar ook dat lukte niet, het klemde bij de tafel.

Uiteindelijk wist ik de oplossing: Bobbi beer! Haar favoriete boekenserie. Een voor een liet ik haar de boekjes ophalen uit de kast en daar een stapel van maken. Na exemplaar vijf bleek ze groot genoeg om de deurklink naar beneden te krijgen. Ik was supertrots. Net als zijzelf: door alle leuke, spannende opdrachtjes was haar boze bui verdwenen. Wel heb ik direct een extra sleutel bij de buren gelegd. Dit zou me niet nog eens overkomen.”

Deze dat ging ff mis staat in Kek Mama 08-2021.

 

Benieuwd naar meer moederblunders? Elke maand lees je een nieuw ‘Dat ging ff mis’-verhaal op Kekmama.nl.