Dit zijn de 5 leukste Center Parcs-parken voor kleine kinderen

31.05.2023 13:44
weekend te doen Hemelvaart Beeld: Shutterstock

Op vakantie gaan met een baby of kleine kinderen hoeft helemaal geen gedoe te zijn. Voor je kind maakt het namelijk niet uit of hij zwemt op een tropische bestemming als Thailand, of dat-ie na slechts anderhalf uur in de auto in het subtropische zwembad van Center Parcs springt.

Het enige wat dat kleintje nodig heeft om gelukkig te zijn, ben jij. En we weten allemaal dat blije kinderen zorgen voor blije ouders. Dus bespaar jezelf de moeite, kosten en het gesjouw, en geniet samen met je kroost van een heerlijke vakantie in Center Parcs. Dit zijn de fijnste parken met kleine kinderen.

1. Het Meerdal

Het Meerdal is gelegen in het serene dorpje America, in het prachtige Limburg. Hier kun je genieten van heerlijke fietstochten door het platteland of een uitstapje maken naar de nabijgelegen historische stad Arcen, waar je op bezoek kunt gaan in een sfeervol middeleeuws kasteel. In de buurt van het park bevinden zich ook Aardbeienland en een melkveeboerderij, wat leuke bestemmingen zijn voor een uitje. Het Meerdal biedt speciale kindercottages met kleurrijke speelkamers, inclusief een speeltuintje. Dit is ideaal voor regenachtige dagen en zorgt voor extra plezier voor de kinderen.

Daarnaast is er een ruime indoor speelruimte genaamd Baluba, een 9-holes golfbaan, de mogelijkheid om je eigen pony te verzorgen en een netwerk van fietspaden die het hele park doorkruisen. Op een steenworp afstand van het park vind je zelfs een attractiepark met spannende achtbanen. ’s Avonds is er volop entertainment, waaronder de gezellige Voorleesverhaaltjes voor het slapengaan. Kortom, dit vakantiepark is een waar paradijs waar kinderdromen werkelijkheid worden.

2. Park Eifel

In het prachtige westen van Duitsland, te midden van het vulkanische landschap van de Eifelkrater (een UNESCO Global Geopark), ligt Park Eifel. Dit betoverende park biedt een oase van rust en schoonheid. Je verblijft in een ruim en comfortabel huisje, omgeven door de natuur. Het is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks gezinsleven en volledig tot rust te komen. Bovendien is Park Eifel de ideale bestemming voor een gezinsvakantie, want er zijn talloze activiteiten speciaal voor kinderen.

In het Nature Adventure Park in Park Eifel vinden de kleintjes een stoer piratenschip en een avontuurlijke boomhut. In de Kids Factory, een uitgestrekt overdekt speelparadijs, kunnen ze al hun energie kwijt. Natuurlijk is er net als in elke andere locatie van Center Parcs een subtropische zwemparadijs dat voor alle leeftijden aantrekkelijk is. Peuters kunnen genieten van een swingende tijd bij de Kids Disco met Orry & Vrienden, de vrolijke animatievriendjes van Center Parcs.

3. De Huttenheugte

Dit vakantiepark bevindt zich in het pittoreske plaatsje Dalen, midden in de prachtige bossen en aan de oevers van een groot meer. Het is werkelijk dé ideale bestemming voor een onvergetelijke familievakantie, want er is hier volop vermaak voor de kleintjes. Er zijn verschillende speeltuinen waar ze lekker kunnen ravotten of een boottochtje maken op het meer, geitjes aaien, springen op de trampolines, zelf rijden in een jeep tijdens de Kids Safari, fietsen, ponyrijden en een bezoek brengen aan het nabijgelegen attractiepark Plopsa Indoor Coevorden.

In het subtropische zwemparadijs Aqua Mundo is er aan de allerkleinsten gedacht. Zo is er een speciaal Kinder-doe-bad en zelfs de mogelijkheid voor Baby-Vroege-Vogel-zwemmen, zodat je al vroeg in de ochtend kunt genieten van babyzwemmen voordat Aqua Mundo officieel opent. Dat is pas slim bedacht! Voor de wat oudere kinderen is er een spannende wildwaterbaan en een piratenschip dat midden in het zwembad staat, een waar paradijs voor stoere piraten en zeemeerminnen!

4. Les Trois Forêts

Kom genieten van welverdiende luxe te midden van een adembenemend oerbos, bij dit bijzondere vakantiepark. Les Trois Forêts bevindt zich in het hart van een uitgestrekt bos in het oosten van Frankrijk. Hier zullen je kinderen zich de hele dag vermaken met eindeloos plezier op de gigantische waterglijbaan. Op de Kidsboerderij kunnen ze van dichtbij kennismaken met diverse dieren en kunnen ze rondrijden in schattige Mini-Cars. In totaal zijn er meer dan zestig activiteiten te beleven in vakantiepark Les Trois Forêts.

De luxe VIP-huisjes zijn voorzien van een jacuzzi en een eigen sauna, terwijl de Eden cottages ruim en licht zijn, en bovendien duurzaam gebouwd. Deze cottages liggen verspreid door het bos, waardoor je echt het gevoel hebt dat je er helemaal tussenuit bent. Ondanks de vele activiteiten kun je hier ook volledig tot rust komen en genieten van de serene stilte en de prachtige natuur om je heen.

5. Erperheide

In het prachtige Peer, België, bevindt zich het vakantiepark Erperheide. Dit park is een paradijs voor natuurliefhebbers en gezinnen die graag buiten zijn. Er valt hier van alles te beleven! Verken de uitgestrekte bossen te voet of per fiets, breng een bezoek aan de gezellige kinderboerderij en zorg voor je eigen pony. Erperheide beschikt namelijk over een ruime pony manege met speciale pony cottages, waar je niet alleen je eigen pony kunt verzorgen, maar ook vanuit je cottage kunt genieten van het zicht op deze prachtige dieren.

Bij minder mooi weer kun je je vermaken met een potje minigolf of een bezoek brengen aan het spannende indoor speelparadijs, Baluba. Het subtropische waterpark is een plek vol plezier voor het hele gezin. In het zogenaamde ‘Aziatische vissersdorp’ kun je zelfs snorkelen en echte vissen bewonderen. Als tip voor een leuk uitje: de stad Peer heeft een indoor skipiste waar je naar hartenlust kunt skiën.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor je vakantie?