Goed(koop) op reis: 11 tips om te besparen op je vakantie

16.05.2023 10:37

Als we ook maar even tijd en geld hebben, plannen we het liefst een stedentrip, een verre vakantie met het gezin of een lang weekend weg. Even de ratrace ontvluchten, cultuur snuiven en ontspannen (voor zover dat met kinderen kan, natuurlijk). En áls je dan boekt, wil je liever niet de hoofdprijs betalen. Hoeft ook niet, want met deze tips ga je een stuk goedkoper op vakantie.

Besparen op je vakantie? Gebruik deze tips

  1. Plan vooruit: boek je reis en accommodatie vroeg. Hoe later je boekt, hoe duurder het meestal is.
  2. Boek je vlucht en accommodatie samen: door een pakketreis te boeken, bespaar je op het totaalplaatje. Al geldt dat niet altijd:
  3. Boek je vlucht en accommodatie los van elkaar: soms is het toch echt goedkoper om je vlucht en accommodatie los van elkaar te boeken. Kortom: onderzoek de verschillende opties.
  4. Zoek naar de beste (last minute) deals: slim zoeken naar de beste deals kan een hoop geld besparen.
  5. Kies een goedkopere bestemming: populaire vakantiebestemmingen zijn vaak aan de dure kant. Kies in plaats daarvan voor een minder bekende bestemming.
  6. Wees flexibel: als je flexibel bent met je reisdata, en bijvoorbeeld reist buiten het hoogseizoen of weekendvluchten vermijdt, vind je meestal betere deals. Fijne tip, maar natuurlijk een stuk lastiger met schoolgaande kinderen.
  7. Ga kamperen: goedkoop op vakantie? Zet gewoon een tent op. Kamperen is goedkoper dan een hotel of resort en je kunt ondertussen ook nog genieten van de natuur.
  8. Pak de auto: rijd zelf met een volgeladen auto naar je bestemming. Het is misschien een flinke onderneming, maar een goede voorbereiding is het halve werk.
  9. Eet lokaal of kook zelf: Eet bij lokale restaurants en vermijd dure toeristische restaurants. Zo geniet je van de lokale keuken én bespaar je geld. Verblijf je in een accommodatie met keuken? Dan is het natuurlijk goedkoper om zelf te koken. En laten we eerlijk zijn: supermarkten in het buitenland zijn een uitje op zich.
  10. Vermijd toeristische attracties: deze zijn vaak duurder dan minder bekende bezienswaardigheden (die vaak net zo leuk – en lekker rustig – zijn). Goede reden om eens buiten de gebaande paden te gaan.
  11. Gebruik het openbaar vervoer op je vakantiebestemming: Als je op reis gaat, gebruik dan het openbaar vervoer in plaats van een taxi of huurauto. Goedkoper én leuk. Tenzij je natuurlijk met je eigen auto op vakantie gaat.

Vakantiedeals: hier vind je de beste aanbiedingen

Met vakantiedeals kun je al snel honderden euro’s besparen op je volgende reis. Om het je wat makkelijker te maken, hebben wij onze top aanbieders voor je op een rij gezet. Wedden dat er wat voor je tussen zit?

Dit jaar niet op vakantie? Ontdek dan de beste deals voor leuke uitjes en dagjes weg met het gezin.