Beeld: Getty
Beeld: Getty

Vijftien minuten (hard)lopen, en dat dan iedere dag. Op basisscholen in Engeland en Schotland doen ze het al jaren tijdens The Daily Mile. Vanmorgen is de Nederlandse versie van dit initiatief officieel gelanceerd op een Rotterdamse basisschool, in het bijzijn van ambassadeur Erben Wennemars.

The Daily Mile heeft een simpel doel – kinderen helpen fit te blijven door vijftien minuten per dag te wandelen of hard te lopen op school. In dat kwartiertje lopen kinderen één mijl (1,5 kilometer), krijgen ze frisse lucht en voldoende beweging. En dan is zo’n korte bewegingspauze ook nog eens goed voor de concentratie. Omkleden is niet nodig en iedereen kan eraan meedoen. Lekker laagdrempelig dus.

 

Fitter, actiever en hartstikke gezellig

Het idee van The Daily Mile is afkomstig van Elaine Wyllie, die jarenlang directeur was op een Schotse basisschool. Elaine maakte zich zorgen om het toenemende overgewicht van haar leerlingen. Dat moest veranderen, vond ze. Daarom richtte ze in 2012 The Daily Mile op en probeerde ze het een maand uit op haar school. Na vier weken merkten de kinderen lichamelijk al verschil: ze waren fitter, actiever en alerter. Bovendien vonden kinderen het hartstikke gezellig om met hun klasgenoten en leraren te rennen.

 

The Daily Mile in Nederland

Nu is The Daily Mile ook in Nederland gelanceerd en kunnen alle basisscholen en peuterspeelzalen eraan meedoen. Kek Mama's hoofdredacteur Sara van Gorp zat vanmorgen bij Goedemorgen Nederland om hierover te praten. Benieuwd naar haar verhaal? Klik hier! Het fragment over The Daily Mile begint na 10 minuten, het interview met Sara begint na 11 minuten en 35 seconden.

Bron: thedailymile.co.nl

 

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >