Beeld: Getty
Beeld: Getty

Vijftien minuten (hard)lopen, en dat dan iedere dag. Op basisscholen in Engeland en Schotland doen ze het al jaren tijdens The Daily Mile. Vanmorgen is de Nederlandse versie van dit initiatief officieel gelanceerd op een Rotterdamse basisschool, in het bijzijn van ambassadeur Erben Wennemars.

The Daily Mile heeft een simpel doel – kinderen helpen fit te blijven door vijftien minuten per dag te wandelen of hard te lopen op school. In dat kwartiertje lopen kinderen één mijl (1,5 kilometer), krijgen ze frisse lucht en voldoende beweging. En dan is zo’n korte bewegingspauze ook nog eens goed voor de concentratie. Omkleden is niet nodig en iedereen kan eraan meedoen. Lekker laagdrempelig dus.

 

Fitter, actiever en hartstikke gezellig

Het idee van The Daily Mile is afkomstig van Elaine Wyllie, die jarenlang directeur was op een Schotse basisschool. Elaine maakte zich zorgen om het toenemende overgewicht van haar leerlingen. Dat moest veranderen, vond ze. Daarom richtte ze in 2012 The Daily Mile op en probeerde ze het een maand uit op haar school. Na vier weken merkten de kinderen lichamelijk al verschil: ze waren fitter, actiever en alerter. Bovendien vonden kinderen het hartstikke gezellig om met hun klasgenoten en leraren te rennen.

 

The Daily Mile in Nederland

Nu is The Daily Mile ook in Nederland gelanceerd en kunnen alle basisscholen en peuterspeelzalen eraan meedoen. Kek Mama's hoofdredacteur Sara van Gorp zat vanmorgen bij Goedemorgen Nederland om hierover te praten. Benieuwd naar haar verhaal? Klik hier! Het fragment over The Daily Mile begint na 10 minuten, het interview met Sara begint na 11 minuten en 35 seconden.

Bron: thedailymile.co.nl

 

waanzinnige-scholen

Niets te klagen over scholen in Nederland hoor, maar de gebouwen uit dit lijstje zijn wel heel bijzonder. Een keer iets anders dan bankjes twee aan twee bij het schoolbord.

1. Een vliegtuiglokaal in Georgia

 

2. Regenwater opvangen in Japan

 

3. In de jungle op Bali

 

Lees ook
Straffen voor de hele klas? Dit meisje (11) is het er niet mee eens >

 

4. Klaslokaal? Niet in Denemarken

 

5. In Thailand krijg je les in de lucht

 

6. Een kleurige container in Zuid-Afrika

 

7. In Tokio krijg je 'buiten' les

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-tweeling-en-drieling

Sachina uit Japan heeft vijf kinderen: een tweeling en een drieling. Druk, zeg je? Zeker. Maar ook heel gezellig. Bekijk de foto's op haar Instagramaccount maar.

'Een georganiseerde chaos', zo noemt ze haar gezin zelf. 

Van een verjaardagen vieren...

 

Een wintergarderobe aanschaffen...

 

Tot tanden poetsen...

 

In bad gaan...

 

Lees ook
Fotoserie: 11x de totale chaos van het ouderschap >

 

En en een lunchbox maken...

 

Alles moet dubbel.

 

Of nou ja: keer vijf zelfs.

 

Maar hoe druk haar leven ook is, Sachina geniet intens.