Je kinderen lekker verwennen: ‘Ik kan het ze geven, dus waarom niet?’

29.01.2023 13:42
dilemma kinderen dwingen met stiefzusje leven Beeld: Shutterstock

Die kleine draken zijn haar hele wereld. Hartstikke logisch dus, dat Mina haar kinderen veelvoudig wil verwennen met mooie kleren en tripjes naar het pretpark.

Mina (31): “Voordat Mila (3) en Musa (2) werden geboren, heb ik een kind verloren. Ik ben enorm dankbaar en gelukkig dat ik daarna twee gezonde kinderen heb gekregen. Ik weet wel dat ik ze niet al te veel moet verwennen met cadeaus en kleding, want we krijgen ook nog veel van familieleden. Maar toch gebeurt het wel.

“Ik weet wel dat ik ze niet al te veel moet verwennen, maar toch gebeurt het wel”

Ik ben zelfstandig ondernemer en heb succes in mijn werk. Toen ik moeder werd, wilde ik ook blijven werken. Daardoor heb ik regelmatig het gevoel dat mijn kinderen aandacht tekortkomen. Ter compensatie ga ik mooie kleren voor ze kopen. Het hoort misschien niet zo en ik weet dat niet iedereen die luxepositie heeft, maar ik kan het ze geven, dus waarom niet?

Lees ook – ‘Dit is waarom ik mijn kinderen verwen met mooie spullen’ >

Leuke dingen doen

Mijn ouders zijn Irakees, ik ben geboren in Bagdad. Ik noem mezelf een vluchtelingkind. Mijn ouders hadden het goed in Irak, maar kwamen hier met niets. Ze moesten alles opnieuw opbouwen. Toen ik klein was, hadden we het niet altijd makkelijk. Als ik vrij ben, wil ik leuke dingen doen, mijn kinderen geven wat ik niet had. En dus koop ik kaartjes voor pretparken of de dierentuin.

Mijn man zei laatst: ‘We kunnen ook gewoon een keer naar de kinderboerderij, hè?’ Ik ben heel gelukkig dat ik moeder ben, daar ben ik trots op en daar wil ik van genieten. Ook al kost het iets te veel.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.