Om ouders die een baby zijn verloren te steunen en te informeren, hebben artsen in het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis de gratis Loss-App gelanceerd. De app maakt het ook mogelijk om in contact te komen met lotgenoten.
Lees verder onder de advertentie
“Wanneer je te maken krijgt met het verlies van een zwangerschap of baby is er veel behoefte aan informatie en steun”, vertelt gynaecoloog Babette Prick aan het AD. “Die krijg je als ouder natuurlijk deels vanuit het ziekenhuis, maar vaak spelen er later nog veel vragen.” Om te voorkomen dat ouders met vragen naar Google gaan, bieden ze op de gratis app veilige en betrouwbare informatie aan.
Lees verder onder de advertentie
Ouders ondersteunen
De app is speciaal voor ouders die een baby verliezen door een miskraam, tijdens de zwangerschap, door een zwangerschapsafbreking, rond de geboorte of vlak daarna. “Het primaire doel is mensen mentaal en psychosociaal ondersteunen bij het verlies van een zwangerschap of baby.” Naast hulp en steun vanuit het ziekenhuis, kunnen ouders zo ook vanuit huis informatie opzoeken. Het ziekenhuis maakte de app samen met deskundigen van VSV Rotterdam-Zuid, een samenwerkingsverband van verloskundigen, en Steunpunt Nova, een landelijk steunpunt voor ouders die een baby verliezen.
Lees verder onder de advertentie
Contact met lotgenoten
In de Loss-App zijn naast artikelen en filmpjes met informatie ook gedichten en oefeningen te vinden. “De Loss-App legt uit welke gevoelens en ervaringen ‘normaal’ zijn, geeft aan wanneer men aan de bel moeten trekken en helpt ouders bij het delen van hun ervaring met anderen”, aldus de gynaecoloog. Ook is er ruimte om in contact te komen met lotgenoten. Volgens Prick is dat waardevol, omdat ouders zich na zo’n verlies vaak eenzaam en onbegrepen voelen. Ze hoopt het taboe op miskramen hiermee te verminderen. “Ik merk dat vrouwen vaak niet weten hoe vaak miskramen voorkomen, juist omdat hier weinig over gesproken wordt.”
De Loss-App is gratis te downloaden in de Google Play Store en Apple Store.Bron: AD
Marlijn Weerdenburg (42), actrice, zangeres en presentatrice, deelt in een openhartig interview met het AD-weekendmagazine Mezza het persoonlijke verhaal over haar oudste zoon Teun, bij wie onlangs ADHD in zeer extreme vorm werd vastgesteld.
In het EO-programma Meer dan Verwacht zagen we het rauwe, eerlijke en soms heftige leven van Tatiana: een alleenstaande moeder van een drieling met een flinke rugzak. In de meest recente afleveringen vertelde ze openhartig over haar financiële problemen en de mogelijke stap richting de schuldsanering. Maar inmiddels is er veel veranderd. In een update in een […]
Tegenwoordig groeien kinderen op in een digitale wereld waar virtueel geld bijna net zo echt aanvoelt als briefjes in hun spaarpot. Veel ouders denken dat ze goed zicht hebben op wat hun kind online doet, totdat ze plotseling geconfronteerd worden met een onverwachte creditcard rekening. Het overkwam Samira.
Soms denk je dat je alles al voelt en weet tijdens je zwangerschap. Maar niets bereidt je voor op de onverwachte emoties die kunnen opduiken als anderen zich ineens mengen in iets dat voor jou zo persoonlijk voelt. Zoals het kiezen van de voornaam van je kind.
Iedere moeder heeft haar momentjes. Maar sommige blunders zijn té erg – of te hilarisch – om voor jezelf te houden. In de rubriek ‘Opgebiecht’ delen vrouwen hun grootste geheimen en gênantste momenten.
Als ouder heb je al genoeg om je zorgen over te maken. Maar er is een nieuwe, zorgwekkende trend onder tieners waar je misschien nog niet van gehoord hebt: dusting.