Kind jarig in december? Lees dan deze tips

27.11.2018 13:21
kind-jarig-in-december-tips

December ís een drukke bedoeling, maar al helemáál als je kind deze maand ook nog jarig is. Hoe kan je in al dat feestgedruis dan toch een leuke verjaardag organiseren? Kek Mama geeft tips.

Verjaardag ruilen

Klinkt simpel en dat is het eigenlijk ook: als jij minder waarde hecht aan het vieren van je verjaardag, waarom ruil je niet gewoon met die van je kind? Zo zorg je ervoor dat niemand ‘zijn’ dag door de drukte overslaat en doe jij gewoon alsof je niet ouder wordt ;).

 

Halfjaardag vieren

Ook een idee. Én misschien nog wel leuker, want rond juni is het vaak heerlijk weer: ideaal voor een verjaardagsbarbecue, zwem- of tuinfeestje.

 

Lees ook
Op deze school mag je alleen verjaardagsuitnodigingen uitdelen als hele klas mag komen >

 

Vraag constructiespeelgoed

Dit om te voorkomen dat je kind (en jij) straks met bergen speelgoed opgezadeld zit van Sint, kerst én z’n verjaardag. Vraag bijvoorbeeld verschillende onderdelen van een trein, een autobaan of poppenhuis zodat deze samen één groot cadeau vormen.

 

Of cadeaubonnen

Zo krijgt je kind geen dubbele cadeaus én kunnen jullie het kopen ervan wat verspreiden over een paar maanden – alsof het ’t hele jaar feest is.

 

Lekker veel korting pakken

Oké, het is dan misschien wel loeidruk, er zitten ook wel wat voordelen aan een decemberkind. Zo kan je cadeaus vaak met fijne korting kopen (denk aan Black Friday en de wintersale) en hoef je over (school)traktaties niet na te denken. Want eerlijk: wie wordt er nu niet blij van pepernoten, kerstkransen en oliebollen?

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >