Op deze school mag je alleen verjaardagsuitnodigingen uitdelen als hele klas mag komen

18.10.2017 06:27
verjaardagsuitnodigingen-uitdelen

Uitnodigingen uitdelen voor een verjaardagsfeestje mag, maar alleen als de hele klas welkom is. Deze regel heeft de Belgische basisschool Molenveld ingevoerd.

“Er zijn nog altijd kinderen die zelden naar een feestje mogen, maar nu weten ze het niet”, vertelt directrice Lieve Welleman aan het Nieuwsblad.

 

‘Waarom hij wel?’

“Niet uitgenodigd worden op een feestje snijdt heel diep bij jonge kinderen”, vervolgt het schoolhoofd. “Waarom hij wel en ik niet? Als het zelfs bij volwassenen gevoelig ligt, kan je nagaan wat het met kinderen doet.” Voor kinderen die het thuis niet breed hebben, vindt ze het extra moeilijk: “Zij hebben thuis al niet de middelen om naar de speeltuin of film te gaan, en dan mogen ze ook niet mee met een klasgenootje.”

 

Lees ook
VIDEO: Bobbi en Mark vieren de eerste verjaardag van Brandon >

 

Buiten schooltijd

Het is door deze maatregel niet zo dat alle kinderen daadwerkelijk op elkaars feest komen, want dat mag de school tenslotte niet verplichten. Maar als de leerling alleen een paar vriendjes wil uitnodigen, moet dit buiten schooltijd geregeld worden. “Dan weten kinderen die geen uitnodiging krijgen in ieder geval niet dat ze zijn overgeslagen.”

 

Teleurstelling

Sommige ouders vinden de maatregel te ver gaan: ze zijn van mening dat kinderen moeten leren omgaan met ­teleurstelling. Moeder Noemi is het hier niet mee eens. Op Facebook schrijft ze: ‘Het is makkelijk voor ouders om te zeggen dat kinderen met de teleurstelling moeten leren omgaan als hun kind super sociaal is en op elk feestje welkom is, maar sommige kindjes zijn nergens welkom. Ze staan elke keer ­opnieuw met hoopvolle ogen te kijken hoe uitnodigingen worden uitgedeeld.’