Hulp-Sint met een slok op: ‘Sinterklaas, waarom praat u zo raar?’

02.12.2023 05:09
Beeld: Getty Images

Sinterklaas, de leukste tijd van het jaar. Als het niet eindigt in drama, tenminste.

Manja (33), moeder van Halina (6) en Koerd (4):

“Dat Sinterklaas wat wiebelig uit de taxi stapte, toen mijn zussen en ik hem hadden ingehuurd op 5 december, vonden we niet zo raar. Het is ook wat, zo’n lange, zware rok. Natuurlijk roken we het biertje wel, dat hij net klaarblijkelijk had gedronken. Maar hoeveel kun je verwachten van Rent-a-Sint, dat voor een groot deel draait op studenten?

Toen onze jonge goedheiligman eenmaal zat, en onze zes kinderen verwachtingsvol bij hem op de bank kropen, werd het toch een beetje ongemakkelijk. Hij lustte wel een biertje, zei Sinterklaas, toen ik hem een drankje aanbood en hoopte dat-ie om een kopje thee zou vragen.

Lees ook – ‘Mijn dochter gaat de waarheid over Sinterklaas echt niet leuk vinden’ >

Dubbele tong

Van de zes persoonlijke verhaaltjes die ik had toe gemaild voor in zijn Grote Boek, bleek hij er twee verloren. En toen hij de overige vier met een dubbele tong oplas, sprak mijn neefje met een piepstem: ‘Sinterklaas, waarom praat u zo raar?’

“Van de zes persoonlijke verhaaltjes bleek hij er twee verloren”

De twee verloren verhalen heb ik maar een beetje voorgezegd: ‘Goh Sint, u had ook gehoord dat Halina haar eerste tand heeft gewisseld, is het niet?’ Dat pakte hij goddank redelijk op. Nadat de eerste cadeautjes waren uitgepakt, hebben we hem maar met dezelfde taxi weer naar huis gestuurd. Wij waren wel ontnuchterd; nu hij nog.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.