Is jouw kind bang voor Sinterklaas? Dit kun je eraan doen

15.11.2018 13:47

Een man met flinke baard en donzige wenkbrauwen die je ten overstaande van de hele school bij zich roept: wij kunnen kinderen die bang zijn voor Sinterklaas geen ongelijk geven – al is het wel zo leuk als je kind wél van die mooie feestmaand kan genieten.

Daarom een paar handige tips tegen sint-angst.

 

Lees ook
13 dingen die ik mis nu mijn kinderen niet meer in Sinterklaas geloven >

 

  1. Een goede voorbereiding is het halve werk. Begin desnoods al in hartje zomer met het instuderen van Sinterklaasliedjes, het terugkijken van de optocht van vorig jaar en het bakken van pepernoten als je kind dat leuk vindt. Zo zorg je ervoor dat-ie een béétje weet wat ‘m te wachten staat. En geef je een positieve draai aan het feest.
  2. Over positieve draai gesproken: de zak van Sinterklaas lijkt een handig middel om je kinderen zoet te houden (toegegeven: is het soms ook), maar het schijnt dat je hier de spanning en angst voor de Goedheiligman mee vergroot. Je kunt beter benadrukken dat sint en Piet lief zijn voor alle kinderen – ook voor kinderen die zich niet altijd netjes hebben gedragen het afgelopen jaar.
  3. Leg uit wat het Sinterklaasfeest inhoudt. En dan hoef je niet meteen de complete geschiedenis voor te dragen, maar gewoon de basics van de kindervriend en z’n Pieten die alle kinderen een cadeau komen brengen. Ook handig om erbij te vertellen is dat jij sint en Piet goed kent, want het kán voor kinderen een eng idee zijn als er ’s nachts vreemden in jullie huis lopen. Zeg bijvoorbeeld dat je ze de sleutel hebt gegeven. Een nachtlampje aan tijdens het slapen kan vaak ook al helpen. 
  4. Probeer je kind niet te dwingen om dichterbij sint of Piet te komen. Want eerlijk is eerlijk, wij zouden daar ook niet blij van worden.
  5. Nachtrust is the key. Zo krijgt je kind voldoende tijd om alle indrukken te verwerken.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >