Wanneer zowel jij als je kind nog met volle teugen genieten van het Sinterklaasfeest kun je overwegen om Het Grote Moment nog een jaartje uit te stellen.
Lees verder onder de advertentie
Tanja (29): “Ik vind het heel moeilijk om te bepalen wanneer ik de bubbel moet doorprikken voor mijn middelste dochter. Ze is acht en gelooft nog heel sterk. Ze gaat heerlijk op in het verhaal, wilde zelfs een tijdlang Piet worden.
Lees verder onder de advertentie
“Ze gaat heerlijk op in het verhaal, wilde zelfs een tijdlang Piet worden”
Nu zit ze in groep vijf en gaat ze voor het eerst surprises maken. Misschien is ze wel de enige in haar klas die nog gelooft. Ik zou het haar nu kunnen vertellen, maar ik gun haar nog zo’n spannend Sinterklaasjaar, en dat kan best: haar oudere zus geloofde ook nog in groep vijf, dat ging best goed. Ik denk ook dat ze de waarheid echt niet leuk gaat vinden. Al is dat misschien ook projectie, omdat ik het zelf ook ooit zo ervaren heb.
Ik hoop dat ze zelf met een kritische vraag komt, dan vertel ik het haar. Dat is alleen nog steeds niet gebeurd. Ze heeft nog een jonger zusje, ik denk dat ze het ook stoer zal vinden om zelf in het complot te zitten. Maar dat mag van mij ook best nog een jaartje wachten.”
Lees verder onder de advertentie
In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…