‘Mijn dochter gaat de waarheid over Sinterklaas echt niet leuk vinden’

17.11.2023 14:51
Sinterklaas vijf keer vieren scheiding Beeld: Shutterstock

Wanneer zowel jij als je kind nog met volle teugen genieten van het Sinterklaasfeest kun je overwegen om Het Grote Moment nog een jaartje uit te stellen.

Tanja (29): “Ik vind het heel moeilijk om te bepalen wanneer ik de bubbel moet doorprikken voor mijn middelste dochter. Ze is acht en gelooft nog heel sterk. Ze gaat heerlijk op in het verhaal, wilde zelfs een tijdlang Piet worden.

“Ze gaat heerlijk op in het verhaal, wilde zelfs een tijdlang Piet worden”

Nu zit ze in groep vijf en gaat ze voor het eerst surprises maken. Misschien is ze wel de enige in haar klas die nog gelooft. Ik zou het haar nu kunnen vertellen, maar ik gun haar nog zo’n spannend Sinterklaasjaar, en dat kan best: haar oudere zus geloofde ook nog in groep vijf, dat ging best goed. Ik denk ook dat ze de waarheid echt niet leuk gaat vinden. Al is dat misschien ook projectie, omdat ik het zelf ook ooit zo ervaren heb.

Lees ook – Dít is het beste moment om je kind de waarheid over Sinterklaas te vertellen >

Nog één jaartje

Ik hoop dat ze zelf met een kritische vraag komt, dan vertel ik het haar. Dat is alleen nog steeds niet gebeurd. Ze heeft nog een jonger zusje, ik denk dat ze het ook stoer zal vinden om zelf in het complot te zitten. Maar dat mag van mij ook best nog een jaartje wachten.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.