Pijnlijk moment: “Mam, daar heb je die vréselijke vader’, schalde mijn zoon over het schoolplein’

17.05.2023 14:10
schaamte op het schoolplein Beeld: Getty Images

Een groot gat om in te verdwijnen zou soms zo handig zijn als je oogappeltje weer eens iets gênants naar buiten brengt.

Wendy (29), moeder van Laura (6) en Justin (5):

“Op weg naar school reed er een auto voor mij in een slakkengang die elke bocht bijna stilstaand nam. Vlak voor school haalde ik de wagen in en in mijn frustratie – en die heb ik nogal eens in het verkeer – zei ik: ‘Jeetje wat een sufkut. Leer eens rijden.’ Laura zat rustig achterin, ze sloeg er niet op aan.

“Hé mam, dat is die sufkut die niet kan autorijden!”

Toen we uitstapten bij school, parkeerde de betreffende auto achter ons. Terwijl we het schoolplein opliepen riep mijn dochter, al wijzend naar de betreffende moeder: ‘Hé mam, dat is die sufkut die niet kan autorijden!’”

Vreselijke vader

Janneke (34), moeder van Bob (6):

“Ik heb niet zoveel op met de vader van Jonas, een jongetje uit Bobs klas. Als Jonas bij ons speelt en zijn vader hem komt halen, kan ik de rest van de dag wel vrij plannen want die vent gaat niet meer weg. En maar grote bralverhalen ophangen over zichzelf. Maar dat Bob over het schoolplein schalde ‘Mam, daar heb je die vréselijke vader’, was dan weer niet zo handig. Ik deed alsof ik het niet hoorde en keek de vader maar even niet aan.”

Lees ook
“‘Oma, ben je weer dronken?’, vroeg mijn dochter tijdens het ontbijt aan mijn schoonmoeder” >

Leuk geprobeerd

Shanti (39), moeder van Gregory (7) en Benny (5):

“De moeder van Bas verdenk ik ervan dat ze steeds gratis opvang zoekt. Zo wil ze altijd dat Bas op dinsdag of donderdag bij een vriendje speelt. Meestal bij ons. De jongens kunnen het prima vinden samen en het is een aardige knul, maar ik heb geen zin om structureel de oppas te worden van haar kind. Bovendien komt ze hem nooit voor 18 uur ophalen.

Dus toen ik laatst zei dat het niet goed uitkwam als Bas zou komen spelen en zij me heel direct vroeg waarom niet, jokte ik dat ik met mijn jongste zoon naar zwemles moest. Maar Benny stond naast me en is lekker bijdehand. Luidkeels riep hij: ‘Nee-hee, kan wel. Ik zwem op maandag en vrijdag.’

“Nog steeds probeert ze haar kind bij mij te parkeren”

Ik stamelde dat hij die dag een keer extra moest, maar Benny bleef zingend herhalen: ‘Niet, niet, niet.’ Ik heb Surinaamse roots, maar kleurde volgens mij tomaatrood. Ik denk dat die moeder doorhad dat ik een smoes verzon. Helaas heeft het niet geholpen. Nog steeds probeert ze haar kind bij mij te parkeren.”

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.