Breng je kind niet met de auto, maar op de fiets of lopend naar school. Dat zegt Veilig Verkeer Nederland (VVN) in een grote campagne die deze week begint.
Lees verder onder de advertentie
Zo doen de kinderen volgens de organisatie belangrijke verkeerservaring op én wordt de schoolomgeving veiliger.
Tijdwinst
“We weten dat ouders hun kinderen voornamelijk met de auto naar school brengen om vervolgens in één keer door te kunnen rijden naar hun werk”, vertelt Evert-Jan Hulshof, directeur van VVN. “Nu mensen meer thuiswerken, wordt dit minder relevant. Daarnaast levert thuiswerken vaak tijdwinst op door het wegvallen van woon-werkverkeer: genoeg mogelijkheden dus om kinderen vaker met de fiets of lopend naar school te brengen.” Kom je toch een keer met de auto naar school? Dan adviseert de VVN om verderop te parkeren en het laatste stukje te lopen.
Hulshof vindt dat de omgeving rond scholen eigenlijk autoluw of zelfs autovrij moeten worden. “Er wordt in steeds meer gemeenten gepraat over het inrichten van schoolstraten (hier worden schoolomgevingen vlak voor en na de bel tijdelijk voor auto’s afgesloten – red.) en dat juichen wij toe”, stelt hij in het AD.
Je zou denken dat volwassenen met een hoge functie en flink salaris allemaal begonnen met een bibliotheekkaart op hun tweede en elke avond luisterden naar literaire meesterwerken bij het zachte licht van een nachtlampje. Dat zit toch anders.
Mijn dochter leert praten. Ik vind het werkelijk een van de schattigste fases tot nu toe. Die brabbelende dreumes die allemaal grappige dingen zegt: het is om van te smelten. Het levert alleen ook weleens gênante situaties op.
Een zwangerschap is al spannend genoeg, maar voor de Britse Lucy en haar man Adam werd het een ware achtbaan. Hun baby Rafferty kwam niet één, maar twee keer ter wereld.
Je denkt dat je iemand in huis haalt om op je kinderen te passen, maar intussen wordt je voorraadkast geplunderd en verdwijnen er sieraden. Wat begon als een klein vermoeden, groeide bij Carla uit tot een regelrechte mini-detectivezaak.
Iedereen kent er wel een: een verwend kind. En niemand van ons vindt verwende kinderen leuk, toch? We willen dus ook zeker niet dat ónze kinderen ineens verwend gedrag gaan vertonen.