Veilig Verkeer Nederland adviseert: ‘Breng kinderen niet met auto naar school’

14.09.2020 11:06
veilig_verkeerd_nederland_auto_school

Breng je kind niet met de auto, maar op de fiets of lopend naar school. Dat zegt Veilig Verkeer Nederland (VVN) in een grote campagne die deze week begint.

Zo doen de kinderen volgens de organisatie belangrijke verkeerservaring op én wordt de schoolomgeving veiliger. 

 

Tijdwinst

“We weten dat ouders hun kinderen voornamelijk met de auto naar school brengen om vervolgens in één keer door te kunnen rijden naar hun werk”, vertelt Evert-Jan Hulshof, directeur van VVN. “Nu mensen meer thuiswerken, wordt dit minder relevant. Daarnaast levert thuiswerken vaak tijdwinst op door het wegvallen van woon-werkverkeer: genoeg mogelijkheden dus om kinderen vaker met de fiets of lopend naar school te brengen.” Kom je toch een keer met de auto naar school? Dan adviseert de VVN om verderop te parkeren en het laatste stukje te lopen.

 

Lees ook
Onderzoek: helft van de kinderen liever ‘stoer’ dan veilig in het verkeer >

 

Autovrij

Hulshof vindt dat de omgeving rond scholen eigenlijk autoluw of zelfs autovrij moeten worden. “Er wordt in steeds meer gemeenten gepraat over het inrichten van schoolstraten (hier worden schoolomgevingen vlak voor en na de bel tijdelijk voor auto’s afgesloten – red.) en dat juichen wij toe”, stelt hij in het AD.

Bron: VVN

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Instagram >